Objavljen snimak uspešnog presretanja bespilotne letelice Geran-2, od strane ukrajinskog MiG-29 – VIDEO

Ruske trupe nastavljaju da utiču na vojnu i energetsku infrastrukturu Ukrajine, uključujući usmeravanje bespilotnih letelica Geran-2 kamikaza, nazvanih „leteći mopedi“, na neprijateljske ciljeve.

Istovremeno, na mreži se pojavio snimak borbenog rada avijacije Oružanih snaga Ukrajine u okviru ukrajinskog sistema PVO.

Treba napomenuti da je objavljeni snimak uspešnog presretanja ruske bespilotne letelice kamikaze Geran-2 snimljen iz pilotske kabine ukrajinskog MiG-29.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prikazano je kako pilot ispaljuje dve avijacione vođene rakete, verovatno porodice R-27 srednjeg dometa, od kojih jedna pogađa pomenuti dron.

Istovremeno, ruski vojni stručnjaci su skrenuli pažnju na to da svaka konfrontacija ili sukob ima svoju matematiku, a u ovom slučaju je na strani Oružanih snaga RF.

To je zbog činjenice da su bespilotne letelice kamikaze Geran-2 veoma jeftine za proizvodnju.

One koštaju oko 10.000 dolara po jedinici, dok vođene rakete pomenute klase vazduh-vazduh koštaju najmanje 50.000 dolara, po komadu.

Zauzvrat, ukrajinski stručnjaci su objasnili da zalihe sovjetskih vođenih raketa uopšte ne koštaju, pošto su Ukrajini date besplatno od SSSR-a.

Istovremeno, modernizovane R-27 proizvodi Državno akcionarsko društvo Artem (Kijev) za potrebe Oružanih snaga Ukrajine ali oni koštaju svoj novac.

Familija raketa R-27 omogućava presretanje aviona i dronova u dalekoj i bliskoj vazdušnoj borbi, kao i neprijateljskih krstarećih raketa – ovo je veoma korisna municija.

Pored toga, dolazak bespilotne letelice Geran-2 kamikaze za bilo koju namenu košta Ukrajinu mnogo više od 100.000 dolara za par R-27.

Dakle, sa ukrajinskom matematikom je sve u redu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …