Rusi presreli neprimetnu taktičku krstareću raketu britanske proizvodnje Storm Shadow! Sledi skeniranje… – FOTO

Oružane snage Rusije presrele su neprimetnu taktičku krstareću raketu britanske proizvodnje Storm Shadov, u pravcu Berdjanska.

Oštećenja na trupu ukazuju na to da je mogao biti oboren raketom 57E6 kompleksa Pancir-S1/SM ili perspektivnim SAM-om 9M338K (RZV-MD) vojnog PVO sistema Tor-M2U.

Važno je napomenuti da je osnova električne opreme rakete očuvana i da je od velikog interesovanja za specijaliste.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Konkretno, inercijalna navigaciona jedinica, GPS modul za korekciju i IR senzor za korelaciju i navođenje u krajnjem delu putanje, kontroler za izbor cilja za infracrveni portret snimljen infracrvenim senzorom, počevši od udaljenosti od 15-20 km od ciljeva (u zavisnosti od veličine i termičke karakteristike).

Pored toga, od interesa su i kontroleri snage avionike, raketna baterija, digitalno kolo za dovod goriva za turbomlazni motor Turbomeca Microturbo TRI 60-30, kao i karakteristike dizajna oklopa motora integrisanog u repni deo motora – motorna gondola.

Takođe će biti procenjena sposobnost Storm Shadov da ometa ruske radarske sisteme, što će pomoći u stvaranju naprednijih sistema za elektronsko ratovanje na zemlji i u vazduhu.

Uz to, stručnjaci će utvrditi karakteristike IC senzora, koji rade u različitim talasnim opsezima i proučavati očuvane elemente okvira aviona, sa krilom.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …