Britanci bi da što pre skrate karijeru Novaku Đokoviću!

Nisu Britanci propustili priliku da pokažu, koliko ne vole Novaka Đokovića.

Za razliku od “BBC-a” koji je poslao lepo poruku Đokoviću, mnogi su pokazali da su jedva dočekali njegov poraz na Vimbldonu, a Oliver Braun, novinar “Telegrafa”, otkrio nam je kako izgleda kada se u periodu od pet godina skuplja frustracija zbog titula najboljih svih vremena.

“Domaćin”, Endi Marej, osvojio je titulu 2016. godine, dok je naredne šampion bio miljenik, Rodžer Federer.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Usledila je dominacija Novaka Đokovića koji je u pet godina osvojio četiri titule u Londonu, a osvojio bi verovatno i petu da 2020. godine turnir nije otkazan zbog virusa.

Nakon što je Karlos Alkaraz, zasluženo, pobedio u pet setova, Braun kaže da je tenisu bila potrebna smena generacija.

Istakao je da je Alkaraz prekinuo dominaciju “velike četvorke” koja je trajala od 2002. godine.

Međutim, kada se prođe kroz tekst, vidi se jasno da se novinar i njemu slični raduju trenutnom padu Đokovića sa trona, iako je pad, skoro pa otvoreno predstavljen trajnim.

Novaka je nazvao “navodno nesavladivom silom” i čovekom koji je zbog toga što je “ogorčen nedostatkom ljubavi” gestikulirao publici, izbegavši da napomene da Đoković nema ništa protiv onih koji navijaju za njegovog protivnika, već da reaguje na pojedince, koji se sramno ponašaju tokom mečeva, dobacuju mu između servisa i dok se priprema za servis rivala.

“Sa 20 godina, igrao se sa svojim protivnikom, jednom navodno nesavladivom silom tenisa, poput lutkara.

Jedan dodir volej i dva gromoglasna servisa kasnije, ležao je zgužvan na travnjaku u blaženstvu, dok su svi, od Breda Pita do španskog kralja Felipea VI, ustali da pozdrave ovog vunderkinda”.

Dok je Đoković, ogorčen nedostatkom ljubavi, izvodio niz provokativnih gestova, upućujući publici gorke, ironične poljupce pre nego što je svoj reket zabio na “stativu”, Alkaraz je polagao pravo na više mesto.

U mnogim prilikama kada se Đoković okliznuo na travi, mladić je istupio iskreno zabrinut za svoju dobrobit.

Dok je Srbin sedmominutnom pauzom u kupatilu testirao strpljenje, Alkaraz je poskakivao na nogama, spreman da nastavi duel”.

Rado Braun ističe i šta je sve Novaku promaklo, odnosno kakav ulog nije uspeo da zgrabi.

“Ovo je bio epohalni trenutak, dan kada je eminentni mladi talenat odlučio da je dovoljno video kako iskusniji kolega gomila nagrade za zabavu.

Toliko je bilo na kocki za Đokovića u ovom meču: 24. major, koji se pridružio Margaret Kort na listi svih vremena, osmi trijumf na Vimbldonu da bi se izjednačio sa Federerom, potraga za kalendarskim grend slemom.

Ali Alkaraz ne bi imao ništa od toga, što je dramatično umanjilo Đokovićevu nadmoć koju je ostavio na toj bespomoćnoj mreži”.

Na kraju, novinar “Telegrafa” je na neki svoj način pokušao da odredi koliko će Novakova karijera trajati i koliko dugo će biti u mogućnosti da osvaja najveće turnire.

“Dok je Đoković rekao da se raduje još mnogo borbi sa ovim uzbudljivim vunderkindom, istorija bi pokazala da je njegovo viđenje optimistično. Zbačeni šampion ima 36 godina, a njegov period potencijalne dominacije brzo se smanjuje”.

Kurir sport

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …