VELIKA OPASNOST ZA SRBIJU: Vučić sprovodi ujedinjenje sa Albanijom a nije pitao narod

Povodom potpisivanja međudržavnog sporazuma između Srbije i Albanije, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović i potpredsednik mr Ivan Kostić održali su zajedničku konferenciju za medije ispred zgrade Vlade Srbije.

U nastavku prenosimo izjavu mr Ivana Kostića.

„Mini Šengen preslikava uređenje Evropske unije i najviši je oblik saradnje među državama. Ovakvo međudržavno uređenje zahteva demokratsku proceduru i potvrdu. Čak i po standardima EU ovakva promena u međudržavnom režimu mora da prođe društvenu raspravu pa onda i verifikaciju kroz refrendum, što smo imali prilike i da vidimo kako izgleda prilikom izlaska Velike Britanije iz EU.

Ana Brnabić nema pravo da bez iskazane volje građana Srbije potpiše ovako važan dokument i zato će ovaj dokument biti poništen čim dođe do promene vlasti u Srbiji. Čak ni Skupština Srbije koja nema opoziciju, nije se izjašnjavala o ovom sporazumu. Jednostavno preskočene su sve demokratske procedure.

Na ovaj način vrh Srpske napredne stranke ugrožava bezbednost i ekonomski prosperitet Srbije, pogotovo što se planira da u Mini Šengen uđe i lažna država Kosovo. Albanski premijer Edi Rama je juče izjavio da je oduševljen što i Kosovo ulazi u Mini Šengen, što je još jedan dodatani dokaz da Srpska napredna stranka priznaje da je za njih Kosovo poseban državni subjekat.

Ideja Mini Šengena uopšte nije osmišljena radi ostvarivanja srpskih interesa već radi ujedinjena albanskog naroda na prostoru Balkana. Mini Šengen je problematičan za Srbiju i u ekonomskom i u bezbednosnom smislu.

Zašto se povezujemo sa ekonomski slabijim državama od sebe a pogotovo sa država gde je dominantan albanski živalj, i prepuštamo svoje tržište albanskim privrednicima koji će prljavim novcem dobijenim od prodaje droge, međunarodnog terorizma i trgovine belim robljem da kupuju zemlju i nekretnine po Srbiji.

Potpisivanje međudržavnog sporazuma sa Albanijom o slobodnom kretanju građana sa ličnom kartom nije nikakav ustupak Srbiji već pretnja za našu nacionalnu bezbednost, jer su Albanija i Kosovo leglo islamskih terorista koji sa Balkana odlaze u evropske zemlje i tamo čine kriminalne radnje. Ko će uopšte mođi da kontroliše kretanje ljudi preko Srbije?

Umesto da težimo ekonomskom ujedinjenju sa Crnom Gorom i Republikom Srspkom, mi bez ikakvog interesa postajemo deo Velike Albanije radi strateškog interesa Evropske unije koji nas smatraju građanima drugog reda.

Pozivamo sve političare i društvene delatnike u Srbiji da se pod hitno oglase po ovom izuzetno problematičnom međudržavnom sporazumu, koji garantovano nanosi štetu srpskim nacionalnim interesima i protiv koga je većina naroda u Srbiji.“

Boško Obradović: Kada ste pitali građane Srbije da li su za ujedinjenje sa Albanijom?

Povodom potpisivanja međudržavnog sporazuma između Srbije i Albanije, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović i potpredsednik mr Ivan Kostić održali su zajedničku konferenciju za medije ispred zgrade Vlade Srbije. U nastavku prenosimo izjavu Boška Obradovića.

Zašto se našim vlastima toliko žuri sa albanskim mini-šengenom?

Jučerašnje potpisivanje još jednog koraka u formiranju jedne vrste integracija između Srbije i Albanije u sred ogromne zdravstvene krize otvara brojna kontroverzna pitanja:

  1. Zašto se aktuelnoj vlasti u Srbiji toliko žuri da sklopi savez sa Albanijom?
  2. Kada su integracije sa Albanijom i S. Makedonijom postale prioritet spoljne politike naše države, posebno u vremenu nove zarazne bolesti u toku koje se ukidaju zdravstvene kontrole između tri države?
  3. Da li Srbija na ovaj način pomaže u formiranju Velike Albanije i šta bi u svemu tome bio srpski nacionalni i državni interes?
  4. Kada su i na kom referendumu građani Srbije pitani da se izjasne da li su za integracije sa Albanijom i potpisivanje međudržavnog sporazuma o slobodnom kretanju građana sa ličnim kartama?
  5. Koliko će ovaj međudržavni sporazum olakšati kretanje albanskim teroristima pripadnicima Islamske države, kao i trgovcima drogom, ljudima i oružjem?
  6. Da li ovaj međudržavni sporazum otvara prostor da albanski kriminalci novcem od prljavih i protivzakonitih poslova kupuju nekretnine u Srbiji?
  7. Zašto potpisivanju trojne saradnje nisu prisustvovali albanski i makedonski predsednik već samo srpski?
  8. Da li će ovako Ana Brnabić potpisati i priznanje lažne države Kosovo koje će dogovoriti Aleksandar Vučić, kao što je dogovorio  i sve oko ovog albanskog mini-šengena a ona potpisala?
  9. Kako tzv. Kosovo može postati deo ovog mini-šengena kada se time priznaje nezavisnost ove lažne države?
  10. Zašto za Srbiju nisu bile preče integracije sa Crnom Gorim i Republikom Srpskom kroz srpski mini-šengen, a onda u drugom koraku i sa BIH i Severnom Makedonijom, kao što je to predlagao Srpski pokret Dveri?

(Dveri info)

Check Also

Makron želi da se Krim oduzme Rusiji!

Nijedan „trajni mir“ nije moguć, bez da Ukrajina preuzme kontrolu, nad ruskim poluostrvom, tvrdi francuski …