Vlasnik fabrike sira u Italiji poginuo kada je 15.000 točkova njegovog sira palo na njega, smrskavši ga na smrt!

Vlasnik fabrike sira u severnoj Italiji poginuo je u nedelju kada je 15.000 točkova njegovog sira palo na njega, smrskavši ga na smrt.

Vatrogascima je trebalo oko 12 sati da prebace teške metlice grana Padano da stignu do tela Đakoma Čiparinija (74), prema izveštajima novina.

Čudna nesreća dogodila se kada se polica visoka 9 metara u skladištu polomila, što je izazvalo domino efekat koji je prevrnuo hiljade kilograma sira, saopštile su vlasti u malom gradu Romano di Lombardija.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Svaki točak tvrdog sira nalik parmezanu težak je oko 18 kg.

Prijatelj i komšija žrtve, Bortolo Gisloti, rekao je za NBC njuz da su Chiapparini i njegov sin Tiziano (50) otišli ​​u njegov objekat, nakon što su dobili signal alarma od mašine koja čisti točkove za sir, koji su u skladištu bili uskladišteni, u sobi za starenje.

Nakon što je rešio problem, Tiziano je otišao dok je njegov otac ponovo pokrenuo mašinu, preneo je NBC.

„Ticiano mi je rekao da je čuo ogromnu buku, okrenuo se i video svog oca zakopanog ispod hiljada točkova od sira“, rekao je Gisloti za NBC.

“On zna da bi i on bio mrtav, ako bi izašao nekoliko sekundi kasnije.”

U intervjuu za Il Giorno, Ghislotti, koji je i predsednik poljoprivrednog okruga Bergamo, gde se fabrika nalazi, procenio je da je nesreća prouzrokovala štetu od oko 7,7 miliona dolara, uključujući opremu za čišćenje koja je uništena u nesreći.

Rekao je da je u toku napor među lokalnim proizvođačima sira da se Chiapparinijev sir premesti u druga skladišta sa kontrolisanom temperaturom, pre nego što postane buđav.

Chiapparini, iza koga je ostala supruga Anđela, kao i deca i unuci, osnovao je svoj posao proizvodnje sira kasnih 1970-ih, preneo je CNN.

Svake godine je pravio oko 15.000 točkova grana Padano — starosti između 12 i 70 meseci — koristeći mleko krava, koje su gajene u fabrici.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …