Doktor Solovej plaši Putina: “Prigožin je živ!” – VIDEO

Ruski politički analitičar tvrdi da je Jevgenij Prigožin živ i da je njegov dvojnik poginuo u prošlonedeljnoj avionskoj nesreći, a ne lično vođa Vagnera.

Prigožin je “živ, zdrav i slobodan” u neimenovanoj zemlji, prema dr Valeriju Soloveju, čak i dok se u Rusiji održavala njegova sahrana, kojoj ruski predsednik Vladimir Putin nije želeo da prisustvuje.

Zapanjujuća tvrdnja koju je izneo Solovej kaže da je Prigožin prevario plan za njegovo ubistvo, koju je odobrio Putin i sastavio njegov savet bezbednosti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prigožin sada smišlja svoju osvetu, kaže politički analitičar, bivši profesor na prestižnom moskovskom Institutu za međunarodne odnose [MGIMO] školi za obuku špijuna i diplomata.

Doktor Solovej optužuje ruske vlasti da lažu da je Prigožinov DNK pronađen na mestu nesreće u regionu Tver i da su svesni da je pokušaj da se ubije Vagnerov vođa propao, jer je u avion ušao dvojnik – za kojeg se znalo da ga Prigožin povremeno koristi.

“Prvo, avion kojim je Jevgenij Prigožin trebalo da leti je oboren od strane ruskog sistema protivvazdušne odbrane“, rekao je on, osporavajući tvrdnje američkih obaveštajnih službi da je avion uništen eksplozivom koji se nalazio u avionu.

“Unutar aviona nije bilo eksplozije. Oboren je spolja,” tvrdi on i dodaje:

Tajna operacija za izvođenje ovog udara “razvijena je u ruskom Savetu bezbednosti, a odobrio ju je lično ruski predsednik Vladimir Putin.”

“Sam Prigožin nije bio u avionu. Umesto njega je leteo njegov dvojnik.

Inače, Vladimir Putin je toga savršeno svestan,” kaže Solovej i dodaje:

“Ako je verovati zvaničnim izjavama ruskih vlasti, šta onda reći…?”

Solovej je rekao da će otkriti Prigožinovu navodnu zemlju izgnanstva početkom sledećeg meseca ali je negirao da je to u Africi, gde Vagnerova privatna vojska ima višestruke interese.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …