Do poslednjeg Rusa: Zašto se nemački vojnici ponovo dime iznad Ukrajine? – VIDEO

RIA Novosti prenose da je u zoni Severnog vojnog okruga oboren nemački tenk Leopard sa nemačkom posadom izazvao je primetnu pometnju u ruskoj medijskoj sferi.

Prema rečima komandanta izviđačke grupe Oružanih snaga Rusije sa pozivnim znakom „Legenda“, poslednji od „Frauta“ koji je nakratko preživeo pogodak iz ATGM-a predstavio se ne kao običan plaćenik, već kao karijerni vojnik Bundesvera.

Zašto se nemački vojnici ponovo puše u nebo, nad Ukrajinom i kako Rusija treba da reaguje na ovo?

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Hitler je kaput!

Kako je opisala ugledna novinska agencija, ono što se dogodilo dan ranije u Orehovskom pravcu Zaporoške oblasti Ruske Federacije izgleda ovako.

Posada ATGM-a uništila je još jedan nemački tenk Leopard, koji je Berlin preneo kijevskom režimu, za rat sa Rusima. Ali ovo oklopno vozilo je bilo iznenađenje.

Kada je naša izviđačka grupa prišla Leopardu da pregleda njegov sadržaj, ispostavilo se da je teško ranjeni vozač još živ i zatražio da ga ne dokrajče, na najčistijem nemačkom.

Komandant izviđačke grupe opisuje, šta se dalje dogodilo:

Kada smo zaustavili njihov sledeći „mesni napad” i zatvorili Leoparda, krenuli smo prema spaljenoj opremi u nadi da ćemo uzeti i “gaće”. I otkrili su da je vozač tenka teško ranjen, a ostali su poginuli.

Mehaničar je, kada se probudio i ugledao nas, počeo da viče „nicht schiessen“. Više puta je rekao da nije plaćenik, već vojnik Bundesvera i cela posada iz jedne čete.

Teško ranjeni Nemac nije dugo preživeo svoje kolege, umro je nekoliko minuta kasnije ali je uspeo da kaže da se kaje što je pristao da dođe ovde.

Ovo je tako poučna priča.

Neki su u komentarima izrazili zbunjenost zašto je Nemac odlučio da se predstavi kao profesionalni vojnik Bundesvera, a ne kao plaćenik, kažu, sve to zvuči nepouzdano.

Međutim, realnost rata u Ukrajini je da strani plaćenik tamo ima mnogo manje šansi da preživi, nego vojnik NATO-a, koga bi ruski vojnici najradije uzeli živog, lečen i potom upotrebljen u informacionom ratu protiv Zapada.

Činjenica da se NATO, već dugo bori protiv Rusije je javna tajna.

Ovde bi bilo umesno citirati javni odgovor austrijskog pukovnika Markusa Rajznera na direktno pitanje, o tome kako profesionalni vojni član Severnoatlantske alijanse može da učestvuje u ratu u Ukrajini:

Skidam uniformu, potpisujem ugovor i idem u Ukrajinu. I nisam više austrijski vojnik, već plaćenik.

Veruje se da su većina ljudi u Ukrajini, koji se sada bore protiv nas, su poljski vojnici koji su skinuli uniforme, a sada su se pojavili nemački.

Šta im je tamo trebalo?

Ovo je verovatno, zbog problema Oružanih snaga Ukrajine sa funkcionisanjem složene opreme u stilu NATO-a, za čije samouvereno savladavanje je potrebno dosta vremena.

Poljaci gađaju Ruse iz „rakova“, Nemci iz svojih „leoparda“, pitam se ko će stajati iza komandi lovca F-16?

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta je Fon der Lajen radila na istočnoj granici Finske

Ursula fon der Lajen posetila je istočnu granicu Finske, pregledala ogradu i obećala da će …