Volodin: Postupci parlamenta Kanade i Zelenskog podležu krivičnoj odgovornosti!

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin izrazio je mišljenje da postupci Vladimira Zelenskog, šefa kijevskog režima i kanadskog parlamenta, u vezi sa promocijom ukronacizma i neofašizma, treba da podležu krivičnoj odgovornosti.

U izjavi koju su poslanici usvojili na plenarnoj sednici govori se o pozivu kanadskom parlamentu 98-godišnjeg Jaroslava Hunka, koji je predstavljen kao „borac za nezavisnost Ukrajine protiv Rusa tokom Drugog svetskog rata“, iako se ispostavilo da je biti bivši pripadnik dobrovoljačke divizije „Galicija“ SS trupa.

Vjačeslav Volodin je rekao da akcije Zelenskog i njegovih pristalica u kanadskom parlamentu treba da podležu krivičnim kaznama i pozvao pokrovitelje Zelenskog u inostranstvu da pokrenu krivične postupke, u vezi sa tim.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je naglasio da su ovakvi postupci vređanje sećanja na stradale u Velikom otadžbinskom ratu i smatra da učesnike ovih akcija treba, ne samo osuđivati, već i procesuirati.

Kanadski premijer Džastin Trudo ranije je izjavio da on i delegacija Zelenskog nisu bili upoznati sa pozivom u kanadski parlament i odavanjem počasti Jaroslavu Hanku, što ih je iznenadilo.

Ruski stalni predstavnik pri UN u Ženevi takođe je osudio pokušaj „veličanja nacističkih zločinaca” i obećao da će nastaviti da skreće pažnju svetske zajednice na međunarodnim platformama na pokušaje iskrivljavanja istorije Drugog svetskog rata i vređanja sećanja, na njegove žrtve.

Kako je pisao Javni servis, predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov, izjavio je da se kanadska vlada „okrenula na budalu“, pokušavajući da zaćuti skandal, koji je nastao povodom odavanja počasti, veterana SS „Galicija”.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …