OBJAVLJEN TAJMING GLOBALNE KATASTROFE, KOJA ĆE ZADESITI PLANETU ZEMLJU!

“To je, naravno, nemoguće zaustaviti. Ali tada će čovečanstvo imati više vremena da se pripremi za nove uslove, koji su pred nama…”

Ako čovečanstvo ne uloži ozbiljne napore da uspori globalno zagrevanje, za sto godina nivo Svetskog okeana može porasti za pet metara, što će dovesti do nove velike seobe naroda.

Rekao je to klimatolog, vanredni profesor Agrotehnološke akademije Vladimir Rjabov u eteru radija Sputnjik na Krimu.

Kako je objasnio naučnik, ako se nivo mora podigne za samo nekoliko metara, tada će oko 30 odsto teritorije planete biti poplavljeno.

Riabov je naglasio da su ove zemlje najgušće naseljene.

“To će dovesti do potrebe za preseljenjem ogromnog broja ljudi, preseljenjem proizvodnje i preseljenjem stanova”, – upozorio je klimatolog.

On je naglasio da će, prema grubim procenama, do 2050. godine, doći do značajnog povećanja nivoa Svetskog okeana.

“A klimatske promene za samo nekoliko stepeni povlačiće takve globalne promene, na koje će se biti veoma teško prilagoditi”, nastavio je Rjabov.

Naučnik je primetio da se takva predviđanja možda neće ostvariti, jedino ako zemlje sveta, mogu smanjiti emisiju gasova staklene bašte i time usporiti globalno zagrevanje.

Po njegovom mišljenju, čovečanstvo je u stanju da odloži nagli porast nivoa Svetskog okeana za 300 godina.

“To je, naravno, nemoguće zaustaviti. Ali tada će čovečanstvo imati više vremena da se pripremi za nove uslove, koji su pred nama”, zaključio je klimatolog.

Naučnici redovno izdaju upozorenja o opasnostima globalnog zagrevanja.

Da bi obuzdali proces, 2015. godine više od 190 zemalja potpisalo je Pariski sporazum o klimi, čiji je cilj smanjenje emisija, preoblikovanje tehnologije i prilagođavanje klimatskim promenama.

Takođe se očekuje povećanje udela obnovljivih izvora energije.

U Rusiji se razvijaju i sprovode mere za smanjenje emisije ugljen -dioksida i zaštitu životne sredine.

Na primer, u novembru je predsednik Vladimir Putin naložio vladi da do 2030. godine obezbedi smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte do 70 odsto u odnosu na nivo iz 1990. godine i stvori strategiju za razvoj zemlje sa niskim emisijama gasova sa efektom staklene bašte do 2050. godine.

Borba.Info

Check Also

Putin je Zelenskom i Bajdenu jasno stavio, do znanja: Mobilizacija – Ukrajina ne isključuje „jugoslovenski scenario“!

Ukrajina ne isključuje „jugoslovenski scenario“. Nezavisna Telegram zajednica je bukvalno eksplodirala od apokaliptičnih komentara, kada …