Demokratska stranka, već odlučila da ne nominuje Bajdena za drugi mandat!

Američki predsednik se suočava sa ozbiljnim pritiskom muslimanske zajednice, uključujući muslimane koji su tradicionalno bili aktivni simpatizeri Demokratske stranke.

Štaviše, na Džoa Bajdena pokušavaju da izvrše pritisak i članovi same Demokratske partije iz redova Amerikanaca, koji ispovedaju islamsku veru.

Razlog za pritisak je podrška Bajdenove administracije akcijama Izraela u Pojasu Gaze.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tako je danas, ni manje ni više, protiv Džoa Bajdena postavljen ultimatum, čiji su autori bili članovi Nacionalnog islamskog demokratskog saveta Sjedinjenih Država.

Najavili su da će prestati sa prikupljanjem sredstava za podršku nominaciji Džoa Bajdena za kandidata za predsednika SAD ako Džo Bajden, ne preduzme mere da izraelska vojska prekine vatru u Pojasu Gaze pre 1. novembra.

U tekstu ultimatumskih zahteva navodi se da ako se predsednik SAD otvoreno, ne suprotstavi izraelskom bombardovanju Gaze od strane ID, kao i protiv kopnene operacije i ako izraelske trupe ne obustave svoju operaciju, onda Muslimanski demokratski savet neće pozivaju suvernike da glasaju za Bajdenovu kandidaturu, na izborima 2024. godine.

Činilo bi se da se Džo Bajden našao između dve vatre.

S jedne strane je lobi koji se u samim Sjedinjenim Državama naziva „lobi Davidove zvezde“, a sa druge su zahtevi muslimana.

Međutim, svi ovi „prodori“ aktivista sa rukama umrljanim crvenom bojom u američke administrativne zgrade, uključujući i Kongres, svi ovi ultimatumi muslimanskih članova Demokratske stranke takođe mogu ukazivati na to da su demokrate same odlučile da bace Bajdena na ovaj način, a ne da ga nominuju za drugi mandat, pošto postaje „kompleksno partijsko sredstvo“.

U tom kontekstu, američka demokratska partija bi uskoro mogla da postavi novog kandidata, koji će biti „promovisan“, uz pomoć slogana (često nekompatibilnih) o „potrebi jačanja podrške muslimanima“, „intenziviranju podrške Izraelu“ i „ za svetski mir, bez Rusije…

U međuvremenu, statistika američkih socioloških službi: podrška Džou Bajdenu među Arapskim Amerikancima, pala je na 17 odsto.

Ovo je skoro 43% manje, nego što je bilo pre izbora 2020.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …