Stara podvala profesionalnih patriota koji svaki svoj interes proglašavaju za državni

Zvuči uverljivo, zar ne. Isto kao da je onomad neko odvalio da je napad na, recimo Tadića ili Tomu, napad na Srbiju. Nema Srbija jačih nosećih stubova od nosećih kombinacija brat- sestra, brat-brat, brat-kumovi. Zaljulja li se neki od njih ode sve u vražju mater, ode Srbija.

Zato je gospođica Brnabić zakukala da su napadi na nju i njenog brata zapravo napadi na strane investitore. Eto suštine po Brnabića koordinatama.

Svi znamo ko se polomi da dovede te investitore. I ne pita koliko košta, plaća i kapom i šakom. Znači napad na Brnabiće je napad na strane investitore, napad na investitore je napad na Vučića, napad na Vučića je napad na Srbiju. To je bar jasno svima koji su mozak zamenili za ružičasti ili hepi televizor.

Stara podvala profesionalnih patriota koji svaki svoj interes proglašavaju za državni. I svaki napad na taj interes napadom na državu. Neko se usudi da ih pita što pljačkate Telekom oni vas optuže da radite za konkurenciju. A Telekom do grla u kreditima, opljačkan zbog kupovine nekakvih vaj-faj koprenikusa i ostalih šarenih laža.

Pitaš gde su pare iz Krušika, oni kažu evo ga ruši vojnu industriju, ruši odbrambenu moć zemlje. Dok se oni tako upinju da pravdaju pljačku države i vojne kase, dok traže ko ruši vojsku, njima se ruše helikopteri i avioni. Sa parama koje su izvučene iz valjevske fabrike mogli su se nabaviti bolji avioni od „miga“ koji je u petak odneo dva pilota i povredio nedužnog civila.

Pitaš da objave ugovor o koncesiji aerodroma, oni lažu da će objaviti „do tada“. „Tada“ prođe a oni smisle neku budalaštinu zbog čega ne može, ali obećaju novi rok. Pitaš za ugovor o Fijatu, ne može, pitaš zašto ste poklonili PKB, ko zida našim parama Beograd na vodi – prave se ludi.

Pitaš koliko košta spomenik Stefanu Nemanji – ne može, ne da vajar da se objavi. Opasan vajar. Koliko koštaju palme koje ste posadili na Kalemegdanu – muk. I onda optužuju opoziciju da hoće vlast po svaku cenu, da bi pljačkala državnu kasu. Što bi rekao Vučić „znate oni polaze od sebe“.

A od koga polazite vi koji ste tobož pošteni, a država pokradena, opljačkana, razorena. Kako vaše poštenje i korupcija koja je gotovo najveća u Evropi idu ruku pod ruku. Kako mogu zajedno poštenje i naduvani tenderi i nameštanje poslova braći, sestrama, očevima. Kakvo je to poštenje kada se skriva cena svega što radite ili nabavite.

I onda gospođica Ana bez trunke stida kaže „indirektni napad na mene i mog brata je direktni napad na strana ulaganja“. Ma, nije, samo se ljudi pitaju kako je Aseko u takvoj poslovnoj ekspaniziji baš od kada Vi postadoste premijerka. Kao što se pitaju kako napreduje firma muža ministarke pravde, ili kako kumovi mlate pare baš sada. Gde je bila njihova sposobnost pre?

Što gospođice Brnabić ne navedoste uporedne podatke? Aseko je, kako ističete, poljska firma. Pa ima li još negde takav skok poslova sa državom kao u Srbiji? Eto, jedan primer je dovoljan da nas uverite da nije bilo trgovine uticajem.

Ne dajite sebi previše značaja, vidimo mi koliko vredite. Taman toliko da vas šef ponovo odabere.

Milenko Vasović (Nova.rs)

Check Also

Mogu li SAD da pobede Kinu u ratu?

Ako bi danas došlo, do sukoba između Vašingtona i Pekinga, prevladale bi iskusnije američke snage …