Netanjahu: Hag nas neće zaustaviti!

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je na konferenciji za novinare u subotu da neće dozvoliti da predmet genocida protiv njegove zemlje pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) stane na put nastavku rata njegove zemlje protiv Hamasa u Gazi.

„Niko nas neće zaustaviti – ni Hag, ni Osovina zla i niko drugi. Moguće je i potrebno da nastavimo da pobeđujemo i uradićemo to“, rekao je on…

Iako je termin „Osovina zla“ prvi put korišćen u govoru tadašnjeg predsednika SAD Džordža V. Buša za Irak, Iran i Severnu Koreju – za koje se u to vreme verovalo da su glavni neprijatelji Vašingtona opremljeni „oružjem za masovno uništenje“, kasnije se pokazalo skoro potpuno mitološki – nije jasno da li je Netanjahu nameravao da omalovaži Pjongjang.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, severnokorejski državni mediji tvrdili su u uvodniku objavljenom, ubrzo nakon napada Hamasa 7. oktobra da je Zapadni Jerusalim izveo raciju na sebe, sa svojim „kontinuiranim zločinima protiv palestinskog naroda“.

Na drugom mestu u govoru, izraelski lider je koristio termin da se odnosi na Iran, jemenske Hute, Hezbolah i sam Hamas – labavu koaliciju koja je na drugim mestima opisana kao „Osovina otpora“, zbog njenog protivljenja moći SAD i Izraela u regionu.

Saslušanja o navodnom izraelskom genocidu počela su ranije ove nedelje u ICJ-u u Hagu, u Holandiji, pri čemu je Južna Afrika predstavila dokaze da je Izrael učestvovao u akcijama „nameravanim da dovedu, do uništenja značajnog dela palestinske nacionalne, rasne i etničke grupe.

Zapadni Jerusalim je uzvratio da je Hamas, taj koji zapravo gaji genocidnu nameru protiv Izraelaca i tvrdi da je opravdan u pokušaju da “eliminiše” militantnu grupu koju krivi za 1.200 smrti Izraelaca 7. oktobra – bez obzira na štetu nanetu civilima, te opulacije.

Pripadnici Izraelskih odbrambenih snaga priznali su da im je naređeno da pucaju na Izraelce u graničnim kibucima i pustinjskom rejvu, tokom napada Hamasa, što je postavilo pitanje koliko su žrtava zapravo ubili Palestinci, za razliku od tenkova IDF-a i vazdušnih napada.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Amerika i Amerikanci će platiti za svoje zločinačke odluke!

Odgovor Rusije na konfiskaciju svoje imovine može biti samo asimetričan, što ne znači da će …