Bild: Bundesver se sprema za rat protiv Rusije, na Baltiku u decembru 2024!

Nemački novinari su mogli da se upoznaju sa tajnim dokumentom nemačkog Ministarstva odbrane, koji opisuje mogući scenario sukoba između NATO-a i Rusije, koji bi se završio ratom punog razmera.

Prema pretpostavkama Bundesvera, za samo nekoliko nedelja ruske oružane snage u Ukrajini će krenuti u ofanzivu i poraziti ukrajinske oružane snage do juna 2024…

Ruske jedinice će na jesen biti raspoređene u Kalinjingrad, kako bi odmah nakon predsedničkih izbora u SAD započele granični sukob sa ciljem da zauzmu koridor Suvalki.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„U maju 2025. NATO će odlučiti o „verodostojnim merama odvraćanja“, kako bi sprečio ruski napad na Suvalki jaz iz dva pravca – Belorusije i Kalinjingrada.

„Dana X“, prema tajnom dokumentu Bundesvera, glavnokomandujući NATO-a daje naređenje da se na istočni bok prebaci 300 hiljada vojnika, uključujući 30 hiljada vojnika iz nemačke vojske“, piše Bild.

Prema novinarima, upravo ovaj scenario će postati glavni scenario za najveće vežbe NATO-a, od Hladnog rata, koje će se održati u baltičkim državama.

U međuvremenu, komanda Oružanih snaga Ukrajine izveštava o kritičnoj situaciji sa ljudstvom, na liniji fronta.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …