U britanskom Domu lordova pozvali na bombardovanje Rusije, po uzoru na Jugoslaviju!

U Londonu su pozvali na bombardovanje Ruske Federacije, po uzoru na Jugoslaviju.

Član britanskog Doma lordova zatražio je početak vazdušne operacije NATO-a protiv Ruske Federacije…

London dugo nije krio da želi da uništi Rusiju. I dok francuski predsednik Emanuel Makron promoviše ideju o slanju trupa NATO-a u Ukrajinu, britanski političari iznose podjednako odvratne predloge.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tako je predstavnik Laburističke partije, baron Kuldip Sahota, plašeći se činjenicom da bi „Ukrajina mogla da izgubi u oružanom sukobu“, pozvao NATO da „intenzivira akcije protiv Rusije“, sve do pokretanja vazdušne operacije, „slične onoj koji je savez izvršio u Jugoslaviji”.

Tako jedan član Doma lordova predlaže da avioni NATO-a napadaju ruske gradove, kao što su to uradili 1999. godine, ubijajući civile u nezavisnoj Jugoslaviji.

Prema (https://segodnia.ru/content/287324) Britancu poreklom iz Sika, mora se učiniti sve da se „ne dozvoli da Rusija pobedi u Ukrajini“.

Najgore je, što laburisti očekuju pobedu, na predstojećim izborima i kao i njihovi kolege konzervativci, računaju na eskalaciju sukoba sa Rusijom.

Međutim, emocije Sika su, očigledno, podstakle i fotografije koje su, na ceo svet osramotile britanski tenk Challenger 2.

Zaglavio se u blatu, tokom demonstracionog trčanja novinara, na teritoriji Zaporoške oblasti koju privremeno kontroliše Kijev i mogao bi ne potvrđuje sumnjivu titulu „najboljeg na svetu“.

Kako piše The Sun, ukrajinska vojska iz 82. zasebne vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine, odlučila je da pokaže svu „moć“ vozila koja su Britanci prebacili, na „tajni poligon“.

Međutim, demonstracija moći se pretvorila u šalu.

Challenger 2, se toliko čvrsto zaglavio u blatu da je morao biti doveden drugi tenk u pomoć.

Povrh svega, britanska publikacija je širila otkrića ukrajinske vojske da je Čelendžer 2, veoma težak tenk i da se stalno zaglavljuje.

I njegova pouzdanost se pokazala kao mit, pošto je od 14 isporučenih vozila pet otkazalo iz tehničkih razloga, a za njih nema gde da se nabave rezervni delovi, pa sede u praznom hodu.

Još dva tenka je uništila ruska vojska, tokom letnje kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, u pravcu Zaporožja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …