Američki arsenali iscrpljeni! Tokio mora da prebaci svoje sisteme Patriot u Vašington, kako bi ih poslao Ukrajini!

Vašington očekuje da prebaci protivvazdušne raketne sisteme Patriot iz Japana u Kijev, pošto je sopstveni arsenal SAD iscrpljen novim zalihama.

Militari Watch Magazine piše o akutnoj nestašici sistema protivvazdušne odbrane u Ukrajini nakon serije poraza različitih sistema PVO od ruskih raketa…

Militari Watch Magazine prenosi da je Tokio odobrio transfer sistema PVO i raketa „Patriot“ Sjedinjenim Državama radi njihovog naknadnog prebacivanja u Ukrajinu, uprkos upozorenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nezadovoljstvo odlukom primećuje se i u Japanu, gde veliki broj političara s pravom smatra, takve vladine akcije dokazom prevelikog uticaja Vašingtona, na zemlju.

Međutim, ozbiljni gubici sistema PVO u Ukrajini teraju saveznike da traže kompromise.

Nedavno, 8. marta, ukrajinske trupe su izgubile sisteme protivvazdušne odbrane MIM-104 Patriot i S-300 u blizini grada Pokrovsk u spornom regionu Donbasa kao rezultat preciznog udara ruskih balističkih raketnih sistema Iskander-M, zvaničnici su naglasili da će nedostatak raketa protivvazdušne odbrane imati značajan uticaj, na život u urbanim centrima Ukrajine – piše MV.

Istovremeno, sposobnost Vašingtona da izvrši dalje vojne isporuke Ukrajini je ograničena, zbog borbi između Izraela i Palestine.

Časopis naglašava da su sistemi PVO Patriot rasuti, po svim pozorištima vojnih operacija od Tihog okeana, do Bliskog istoka, dok su svuda raketne mogućnosti potencijalnog neprijatelja značajno povećane.

Sposobnost nabavke sistema Patriot iz Japana je dragocena, jer se Sjedinjene Države suočavaju sa kritičnim nedostatkom sistema protivvazdušne odbrane za sopstvene snage.

Sve veće učešće vojske Sjedinjenih Država u tekućim borbama između Izraela i palestinskih milicionih grupa u Pojasu Gaze i širi porast regionalnog vojnog prisustva zemlje podvukli su i sve veći pritisak na njenu protivvazdušnu odbranu.

Zbog toga isporuka arsenala američke vojske Ukrajini, izgleda malo verovatna – rezimira autorka publikacije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mogu li SAD da pobede Kinu u ratu?

Ako bi danas došlo, do sukoba između Vašingtona i Pekinga, prevladale bi iskusnije američke snage …