Zaharova: Salaman se pokazao kao državnik

Marija Zaharova upozorila je Amerikance nakon što je Vašington zapretio Kini, zbog eventualne pomoći Rusiji u zaobilaženju sankcija.

“Kina je, za razliku od Sjedinjenih Američkih Država, kreditno sposobna i može sebi da dozvoli nezavisnu politiku, utemeljenu na odgovornosti i multilateralnosti”, izjavila je Zaharova.

Ona je ovu situaciju uporedila sa posetom američkog predsednika Džozefa Bajdena Saudijskoj Arabiji i podsetila je na njegove pretnje od pre tri godine, kada je lično rekao da će pretvoriti zalivsku kraljevinu u “otpadničku državu”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“A sada sa praznim kanisterom i pruženom rukom otišao je da se pokloni prestolonasledniku Bin Salmanu, koji se pokazao kao državnik i u ime globalne stabilnosti udostojio, da primi predsednika ekonomski nesolventne zemlje”, navela je ona.

Prema njenim rečima, američka privreda opstaje samo zahvaljujući američkim vojnim bazama, tamo gde one postoje i odgovornom ponašanju istinskih nezavisnih država, tamo gde ih nema.

“SAD mnogo godina troše više, nego što proizvode. Dug od 30 triliona dolara nemaju čime da plate.

I svi to znaju.

To što Vašington planira i sprovodi državne udare u raznim delovima sveta, o čemu je nedavno tako otvoreno pričao bivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton, ne znači nikakvu finansijsku sposobnost”, objasnila je Zaharova.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Makron: Postoji rizik da Evropa umre!

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da “postoji rizik da Evropa umre” prilikom obraćanja …