SAD su bačene na kolena – Tramp

Bivši predsednik tvrdi, da njegova zemlja trpi jedno „istorijsko poniženje“ za drugim.

Sjedinjene Države su postale „nacija prosjaka“, rekao je bivši predsednik Donald Tramp tokom govora na samitu Američkog instituta za politiku u utorak.

Obilježavajući svoje prvo pojavljivanje u Vašingtonu otkako je napustio funkciju 2021., Tramp je osudio demokrate i Bajdenovu administraciju, zbog toga, što su SAD bacili „na kolena“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Bivši predsednik se fokusirao na pitanja poput inflacije, koja je na 49-godišnjem vrhu od 9,1%, rekordnih cena gasa i rastuće stope kriminala.

Takođe je požalio da su SAD izgubile svoju energetsku nezavisnost i da sada „puzi“ u druge zemlje, očigledno misleći na nedavnu posetu predsednika Džoa Bajdena Saudijskoj Arabiji.

Bajden je 15. jula sastao sa saudijskim princom Mohamedom bin Salmanom u pokušaju da ubedi lidera Bliskog istoka da poveća proizvodnju nafte u svojoj zemlji i smanji globalno oslanjanje na snabdevanje iz Rusije.

„Našoj zemlji se na svetskoj sceni nanose, jedno istorijsko poniženje za drugim“, rekao je Tramp.

U međuvremenu, „najosnovnija prava i slobode“ su „pod opsadom“ kod kuće, dok se „milioni ilegalnih stranaca“ slivaju u zemlju i raste stopa ubistava u gradovima, kojima upravljaju demokrate, dodao je on.

Tramp je održao govor uoči predstojećih izbora na sredini mandata i izrazio nadu da će američki narod odbaciti „neuspelu vladavinu Džoa Bajdena, Nensi Pelosi, Čaka Šumera i radikalne levice”.

Bivši predsednik je izjavio da je Republikanska partija spremna da ostvari „trijumfalnu pobedu“ na sledećim predsedničkim izborima.

On tek treba da zvanično objavi kandidaturu za predsednika SAD 2024. godine, međutim, više puta je nagovestio planove da traži još jedan mandat u Beloj kući, insistirajući da je ranije pobedio u trci i da može ponovo.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …