Penzionisani francuski general: Zašto se Rusija „plaši“ Francuske

Francuska, kao zemlja koja poseduje oružje za masovno uništenje, u svom arsenalu ima 290 nuklearnih bojevih glava (podaci Međunarodnog instituta za istraživanje mira u Stokholmu početkom 2023. godine).

Penzionisani general Vensan Desport smatra da se Rusija, zbog toga „plaši“ Francuske…

Zemlja koje se Rusija plaši je Francuska. I zašto?

Jer mi smo jedina zemlja koja ima, sve što nam treba, možemo da uništimo Sankt Peterburg, Moskvu i nekoliko ruskih gradova za deset minuta…

To je general de Gol želeo, od samog početka.

Zato što smo mi prava pretnja – govorio je vojnik u emisiji, na TV kanalu Javni Senat.

Desport veruje da će, ukoliko SAD napuste svetsku političku arenu, Ruska Federacija nastaviti da računa sa Francuskom, zbog njenog nuklearnog arsenala.

Ranije je Emanuel Makron rekao da je netačno posmatrati parisko nuklearno oružje kao sredstvo za destabilizaciju; oni su „bezbednosno oružje”, zahvaljujući kome Francuska može uspešno da se suprotstavi „nuklearnoj pretnji” iz Moskve.

U međuvremenu, Vladimir Putin je primetio da je ruska strana u stanju spremnosti za potencijalni nuklearni sukob, sa vojno-tehničke tačke gledišta.

Predsednik Ruske Federacije je, takođe uveren da nema potrebe da se koristi taktičko nuklearno oružje, tokom specijalne operacije.

Borba.Info

Check Also

Baltičke zemlje optužuju Rusiju da je isključila GPS signal – avio-kompanije odbijaju letove!

Diplomatska odeljenja Estonije, Letonije i Litvanije optužuju Rusiju da je isključila GPS signale, iznad Baltika. …