General Popov: Оslobođenje Marinke jе novogodišnji poklon!

Vojni novinar Dmitrij Astrahan javio je na svom zvaničnom Telegram kanalu da je selo Marinka sada pod punom kontrolom Oružanih snaga Ruske Federacije.

Prema njegovim informacijama, poslednja uporišta ukrajinske vojske zauzela je 5. brigada Prvog donjeckog korpusa, piše „Pauer blok“…

Ovu informaciju je potvrdio i vojni dopisnik Andrej Rudenko, napominjući da su ukrajinske jedinice isterane sa spoljnih ulica sela.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je nagovestio da bi u budućnosti Oružane snage Rusije mogle nastojati da povećaju svoj uspeh u oblasti Avdejevke, što može promeniti situaciju na liniji fronta u korist Oružanih snaga Rusije.

Vojni ekspert Vladimir Popov napomenuo je da je oslobađanje Marinke značajan uspeh, jer se ovo naselje ranije smatralo neosvojivim.

Ovo će u velikoj meri potkopati duh ukrajinskih oružanih snaga.

Oslobođenje Marinke učiniće život stanovnicima Donjecka bezbednijim, s obzirom na redovno granatiranje grada, od strane ukrajinskih oružanih snaga.

Ekspert nije isključio da bi kontrola Marinke mogla da postane početak širih dejstava ruskih trupa na donjeckom pravcu, posebno s obzirom na povlačenje ukrajinskih snaga.

Popov je takođe naglasio da cilj nije osvajanje novih teritorija, već potiskivanje neprijatelja i zaštita civila Donjecka.

Kako je pisao Javni servis vesti, od 18. do 24. decembra tri civila su izgubila život, a još 70 ljudi, među kojima i jedno dete, povređeno je od posledica dejstava ukrajinske vojske u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

The Washington Post: “Znaš ono kao pomoć Ukrajini, a nije pomoć Ukrajini, već Americi”!

Donošenje paketa vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu zapravo je usmereno, na otvaranje novih radnih …