Ruska PVO oborila sedam balističkih projektila u protekla 24 sata!

Sistemi PVO tokom protekle noći oborili su 191 bespilotnu letelicu Oružanih snaga Ukrajine, iznad ruske teritorije.

Ovo saopštava Ministarstvo odbrane Ruske Federacije…

Kako pojašnjavaju u resoru, zaustavljeni su i pokušaji kijevskog režima da napadne ciljeve u Rusiji pomoću operativno-taktičkih raketa Točka-U, višecevnog raketnog sistema RM-70 Vampir i malih balona.

Dežurnim sistemima PVO nad teritorijom Belgorodske oblasti uništene su dve operativno-taktičke rakete, 19 raketa, 16 bespilotnih letelica i dva mala balona, nad teritorijom Rostovske oblasti uništena tri bespilotna letelica, presretnuta je jedna bespilotna letelica i tri mala balona uništena, su iznad teritorije Voronješke oblasti – navodi se u saopštenju vojnog resora.

Dajući detalje, Ministarstvo odbrane naglašava da je u protekla 24 sata među presretnutim vazdušnim ciljevima bilo šest operativno-taktičkih projektila MGM-140 ATACMS američke proizvodnje i jedna vođena vazdušna bomba francuske proizvodnje Hammer.

Dodajmo da su poslednjih dana sve učestaliji napadi ukrajinskih dronova na ciljeve u ruskim regionima udaljenim od zone specijalne vojne operacije.

Konkretno, ujutru 17. aprila, UAV Oružanih snaga Ukrajine pokušao je da napadne ruski nadhorizontski radar 29B6 „Kontejner“ u gradu Kovilkino u Mordoviji.

Međutim, zahvaljujući kompetentnom radu PVO, dron je oboren.

Vredi napomenuti da ovo nije prvi put da je radar 29B6 „Kontejner“ napadnut u Kovilkinu.

Na nebu iznad ovog naselja su 11. aprila oborena dva ukrajinska drona.

Borba.Info

Check Also

Arestovič: Evo šta je Zapad pripremio za Zelenskog…

Bivši savetnik Kancelarije predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič* rekao je da je Zapad, već odlučio o …