TEŠKA VREMENA U BRITANIJI: Sting prodaje sve svoje pesme!

Sting je najavio prodaju svog celog kataloga za pisanje pesama, uključujući i solo i The Police materijal, svojoj izdavačkoj kući Universal Music Group (UMG).

Legendarni muzičar rekao je u četvrtak da ovaj potez stavlja njegovo životno delo, u pouzdane ruke.

„Sting je genije pisanja pesama, čija muzika prožima globalnu kulturu“, rekao je izvršni direktor Universal Music Group Sir Lucian Grainge.

„Počastvovani smo što će, odabirom UMPG-a za njegovo muzičko izdavanje, Stingov ceo rad kao tekstopisac i izvođač snimanja, biti u UMG porodici.

Grejndž je dodao da je imao privilegiju da radi sa Stingom, više od 20 godina i da je “oduševljen”, što je proširio njihov odnos na muzičko izdavanje.

„Tokom svoje karijere, uživao sam u dugoj i uspešnoj vezi sa UMG-om, kao partnerom za izdavačku kuću, pod budnim vođstvom Luciana, tako da je bilo prirodno da ujedinim sve u jednom domu od poverenja, dok se vraćam u studio, spreman za sledeći poglavlje“, rekao je Sting.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Apsolutno mi je od suštinske važnosti da radni deo moje karijere ima dom, u kome se ceni i poštuje – ne samo da se povežem sa dugogodišnjim fanovima na nove načine, već i da predstavim svoje pesme novoj publici, muzičarima i generacijama,“ dodao je muzičar.

Iako tačan iznos posla nije zvanično potvrđen, više medija je govorilo o tome, da vredi između 250 i 300 miliona dolara – najveća kupovina, od kada je UMG kupio katalog Boba Dilana 2020. za isto tako, neotkrivenu cifru.

Sting je napisao hitove od Police-a, kao što su ‘Everi Breath Iou Take’ i ‘Roksanne’, a zatim je nastavio da uživa u solo karijeri, počevši od 1985.

Najnoviji rad ovog 70-godišnjaka, bio je singl ‘Vhat Could Have Been’, napisan za Riot Games-ov animirani hit ‘Arcane’ u novembru 2021.

Dogovor je deo šire akcije akvizicije muzičkih kompanija, koje žele da ostvare profit od licenciranja filmskih i TV prava, obrada i tantijema za izvođenje iz starih kataloga poznatih izvođača.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Slovenački sudija Boltauzer, koji “već godinama krade u Evroligi”, proširuje “biznis”… Snimljen, kako krade parfeme, na aerodromu! – VIDEO

Slovenački sudija Matej Boltauzer, tokom celog dana je tema u evropskoj košarkaškoj javnosti, zbog snimka …