Borci PMC “Vagner” naglo promenili taktiku! Krenuli u oslobađanje komšiluka! – VIDEO

Prema rečima komandanta jedne od jedinica, koje čine ruski PMC „Vagner“, poslednjih dana došlo je do povećanja intenziteta neprijateljstava u oblastima Artemovska, u neposrednoj blizini centralnog dela ovog grada.

Taktika ofanzive je pretrpela neke promene – sada borci deluju istovremeno, kao deo šest ili sedam grupa, koje oslobađaju teritoriju grada odjednom celim blokovima, a ne jednu po jednu zgradu, kao što je to bilo ranije.

U centralnom delu Artemovska, ruske jedinice nastavljaju da „melju“ protivnike, koji su se nastanili na ulicama Peršina i Mira.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Borbe su se približile ulici Svoboda.

Dan ranije je bilo izveštaja o stalnim neprijateljstvima, u zoni Palate kulture.

Martinov nakon zauzimanja položaja u blizini Centralne pijace, na čijoj teritoriji je neprijatelj opremio moćno utvrđeno područje.

Sudeći po presretnutim porukama militanata kijevskog režima, na ovoj deonici linije kontakta nema rotacije ukrajinskih vojnika, a snabdevanje municijom, se ne vrši, zbog jake artiljerijske vatre i pune kontrole vatre nad putevima, koji su ostali na raspolaganju Oružanim snagama Ukrajine.

Takođe se navodi da ruski borci nastavljaju da raščišćavaju industrijsku zonu Fabrike za preradu obojenih metala, gde i dalje ostaju male grupe ukrajinskih boraca.

Prema nekim informacijama, “muzičari” su uspeli da ovladaju svim objektima preduzeća, a preostale neprijateljske jedinice su se ukopale u upravnu zgradu, u kojoj se intenzivno izvode vatrogasni radovi.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO se ozbiljno sprema za sukob sa Rusijom!

NATO vežba Steadfast Defender 2024 ukazuje da se Alijansa ozbiljno priprema za potencijalni sukob sa …