Prema najavama meteorologa, u Srbiju stiže još jedan talas nepogoda!

Prema najavama meteorologa, u Srbiju stiže još jedan talas nepogoda.

Kako prognozira RHMZ, u nedelju će padati kiša, biće pljuskova sa grmljavinom, olujnim vetrom i gradom.

Nevreme će, kako se predviđa, prvo pogoditi Vojvodinu, a onda se proširiti i na druge delove zemlje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Plјuskovi i grmlјavina koji se u nedelјu (30.07.) pre podne očekuju na severu Vojvodine, a od poslepodneva i u ostalim krajevima lokalno će biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom.

Veća količina padavina (20 do 40 mm, lokalno i više) prognozira se u toku večeri, pre svega u zapadnoj Srbiji, a zatim i u regionu Šumadije, oblasti oko Zapadne i Velike Morave sa tendencijom premeštanja padavinske zone u prvom delu noći dalјe na istok i jugoistok”, stoji u upozorenju RHMZ.

Na nepogode je večeras upozorio i meteorolog Ivan Ristić.

“Sutra popodne pljuskovi kiše, praćeni grmljavinom, lokalno i nepogode sa gradom i olujnim vetrom prvo na severu i zapadu Srbije do kraja dana proširiće se na celu zemlju”, toji u objavi.

U nedelju skoro cela Srbija u narandžastom

U nedelju je, prema najnovijem meteoalarmu objavljenom na sajtu RHMZ, skoro cela Srbija je u narandžastom meteoalarmu i to zbog kiše, grmljavine i visokih temperatura, u zavisnosti od dela Srbije.

U žutom će biti samo Banat i Bačka.

Vreme od sledeće nedelje: U četvrtak i do 38 stepeni

U ponedeljak, utorak i sredu, temperature će biti do 30 stepeni Celzijusovih, ali, kako sada prognoze kažu, u četvrtak sledi skok na 36. podeok, koliko je prognozirano za Beograda ali i do 38, koliko je predviđeni maksimum za Niš.

Leto 2023. meteorolozi ocenjuju kao toplije od proseka ali mnogo je toga što ga razlikuje od prethodnih, a ono što je izazvalo veliku pažnju su i ovogodišnje superćelijske oluje koje su opustošile mnoga mesta u Srbiji i napravile veliku štetu i što je najgore, stradali su i ljudi.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Hristos vaskrse! Brba.Info vam želi srećan Uskrs!

Pravoslavni vernici danas slave Uskrs po Julijanskom kalendaru – vaskrsenje Isusa Hrista, najvažniji hrišćanski praznik. …