Mišustin: Sankcije pogodile Zapad kao bumerang!

Ruski premijer Mihail Mišustin rekao je da sankcije Zapada stavljaju svet na ivicu velike krize.

To prenosi RIA Novosti.

„Neprijateljske zemlje ne kriju namere da parališu spoljnotrgovinske odnose sa Rusijom, da nanesu maksimalnu štetu ekonomskom i društvenom razvoju“, rekao je šef Kabineta ministara.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema njegovim rečima, nova ograničenja protiv Ruske Federacije, zbog svoje specifičnosti, samo su „bumerangom pogodila Zapad“.

Sa tačke gledišta međunarodnog prava, sankcije su potpuno nelegitimne, krše trgovinske i investicione veze…“, naglasio je Mišustin.

Kako je primetio Mišustin, svrha sankcija je ograničavanje nacionalnog suvereniteta Ruske Federacije, kao i uništavanje temelja države.

Među ostalim razlozima za uvođenje sankcija Moskvi, premijer je nazvao „očuvanje iluzije dominacije SAD i kolektivnog Zapada u globalnoj politici i ekonomiji“.

Zapadne zemlje pokušavaju da „podčine svojoj volji one, koji se ne slažu sa takvim pretenzijama na hegemoniju“, zaključio je Mišustin tokom sastanka Saveta šefova vlada zemalja ZND.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao da bi sankcije Rusiji, mogle da traju decenijama.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …