Zapadna Evropa je pala na kolena pred ubijenim Džordžom Flojdom, dok zverski eksploatiše svoje robove iz Istočne Evrope

Istočni Evropljani su robovi Zapadne Evrope, ali to ne izaziva reakcije, primetila je novinarka bugarskog lista „Duma“ Velislava Direva, komentarišući situaciju u SAD.

„Kod nas su Bugari i Rumuni crni robovi“, pišu najugledniji nemački mediji.

Međutim, niko pred njima ne savija kolena. U zapadnoj Evropi je otvorena diskriminacija i eksploatacija istočnih Evropljana. Taj naziv — „crni robovi“, a to su kod nas Bugari i Rumuni, treba da se nađe na prvim stranicama svakog lista u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj i bilo gde!“, napisala je novinarka.

Ponašanje policajaca prema Afroamerikancima, sahranu Džordža Flojda, autorka članka je nazvala licemerjem i demonstrativnim pokajanjem. Ovo što se dešava u SAD našlo je odjeka i na društvenim mrežama i u srcima stanovnika zapadne Evrope, dok niko ne pominje da se te same države bave eksploatacijom ljudi iz drugih država, smatra autor.

„Zapadna Evropa je pala na kolena pred ubijenim Džordžom Flojdom, dok zverski eksploatiše svoje robove iz Istočne Evrope. Globalni kapital je globalna država koja nosi sve pred sobom… Potrebna mu je teritorija sa stanovništvom koje ne razmišlja, bez pamćenja, bez istorije — robovi. Svetska duboka država opustošila je zemlje Istočne Evrope, pretvorila ih u teritoriju koja je namenjena za pljačku i pustoš“, izjavila je ona.

Ranije je nemački list „Velt“ objavio materijal u kojem je autor pozvao sugrađane da ne zaborave probleme koji postoje u njihovoj državi.

„U našoj državi Nemci ponekad razmišljaju kako nemaju ništa protiv Afroamerikanaca. Međutim, oni zaboravljaju da su naši Afroamerikanci: Turci, Arapi, Rumuni i Bugari. Oni koji ne veruju u to, treba da pitaju predstavnike ovih grupa šta moraju da slušaju dok traže stan“, navodi se u tekstu.

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …