Neverovatan preokret o kojem mediji ćute: Potvrđeno da Novak Đoković nema korona virus

Posle besomučne svakodnevne kampanje nekih sajtova u Srbiji, protiv slavnog srpskog tenisera došlo je do preokreta.

Teniser Srbije Novak Đoković i njegova supruga Jelena negativni su na korona virus, saopštio je njegov tim 2. jula, deset dana nakon što su javili da imaju COVID-19.

Đoković je testiran pozitivno nakon teniskog turnira Adria Tour u Zadru kojeg je organizovao.

“Novak Đoković i njegova supruga Jelena negativni su na COVID-19. Ovo je pokazao PCR test kojeg su oboje imali u Beogradu”, saopštili su iz njegovog medijskog tima.

On je doputovao u Beograd iz Zadra nakon što je 21. juna prekinut Adria Tour u tom gradu nakon potvrde tenisera Grigora Dimitrova da je pozitivan na korona virus.

Đoković kao ni njegova supruga nisu imali simptome i od pozitivnog testa nalazili su se u samoizolaciji.

Srpski teniser je bio četvrti igrač zaražen nakon sudelovanja u mečevima u Beogradu i Zadru.

Đoković se našao pod kritikama zbog organizovanja turnira u vreme pandemije i sa malo zdravstvenog nadzora. U vreme održavanja turnira, učesnici nisu kršili mere niti u Srbiji ni u Hrvatskoj, jer su obe zemlje ukinule brojna ograničenja.

Obzirom na novi porast broja zaraženih korona virusom u Srbiji uvedene su nove mere poput obaveznog nošenja maski, fizičke udaljenosti i zabrana okupljanja za više od pet ljudi u gradovima koji su teško pogođeni pandemijom.

(slobodnaevropa.org)

Check Also

Khabib Nurmagomedov duguje poreskoj službi 306 miliona rubalja!

Neporaženi UFC šampion i najbogatiji sportista Rusije Habib Nurmagomedov duguje Federalnoj poreskoj službi 306 miliona …