U Skupštini izneti dokazi kako su pokradeni izbori – VIDEO

Čuveni “bugarski voz” znači da jedan glasač uđe na biračko mesto, uzme listić, iznese ga napolje bez da ga je ubacio u kutiju, jer u kutiji ne sme da bude više glasačkih listića od prijavljenih glasača, ali može da bude manje.

I od tog prvog glasača kreće čitav lanac i zato se zove voz. On ga odnosi negde, u kuću, kancelariju, štab, tamo se zaokruži broj 1, sledeći glasač uzima taj listić, odlazi na biračko mesto, uzima novi list, stavlja ga u džep, a onaj zaokruženi ubacuje u kutiju, dok prazan iznosi za sledećeg i tako ide u krug.

To je bugarski voz – rekla je danas 23. juna, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Tepić je rekla da zbog građana a i međunarodne zajednice mora da iznese podatke kako se sve glasalo u nedelju, a onda podsetila da je za svaku ovu stvar zaprećena zatvorska kazna po Krivičnom zakoniku, od člana 155 do 160.

Sledeći primer karavan glasanje je da birače odvode na drugo biračko mesto gde glasaju drugi put, a ako treba i treći put.

Kontrola birača je situacija u kojoj jedan birač izađe iz kuće, ode da se prijavi u štab režimske stranke i odatle se prati dok ne dođe na biračko mesto, javno glasa ili mimo paravana ili kada zaokruži broj jedan, presavija spolja listić i tako ga ubacuje u kutiju da bi se videlo da je ispunio zadatak.

I tek onda izlazi sa biračkog mesta – rekla je Tepić i čestitala svim građanima koji nisu glasali u nedelju.

– Građani su rekli ne autokratiji u Srbiji, rekli su ne Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci jer prvi put u poslednjih 30 godina više od polovine građana Srbije nije učestvovalo u lažnim izborima. Više od polovine građana su odbili da glasaju, pokazali da ne pristaju na vređanje inteligencije. U ovoj sali će ubuduće sedeti tri stranke, sve tri dolaze iz vlasti i sada imamo prvi put slučaj da nemamo opoziciju i da zapravo predstavljamo Severnu Koreju u Srbiji – rekla je Tepić.

Sinoć smo saznali da međunarodnih nezavisnih posmatrača uopšte nije bilo, da OEBS nije imao posmatrače, već nekolicinu ljudi koji su pratili obećanje vlasti i neke obaveze koje su preduzete – da li su ispunjene, ali, zapravo, tehnički nije bilo nijednog posmatrača.

A s druge strane znamo da je Evropski parlament rekao da neće slati posmatrače, jer znamo da normalan svet tako radi, čuva svoje građane a ne gura ih u zarazu i bolest, jer evropski posmatrači nisu ovde bili zbog pandemije – rekla je.

(Srbin.info)

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …