Šta je to rekao dr Kon pa je postao “neprijatelj br. 1”

Dr Predrag Kon je preko noći za neke postao “neprijatelj broj 1”, pošto je u želji da se konačno izborimo sa koronavirusom, dirnuo tamo gde “nije smeo”.

Iako je sve vreme ostao dosledan u izjavama da kraj epidemije koronavirusa nije blizu, ono što je zapalilo društvene mreže je njegova izjava da publiku na utakmicama treba zauvek zabraniti i da ono što se desilo, ne sme da se ponovi, piše “Blic”.

“Ne smeju se mere popuštati kao prvi put. To naročito važi za sport i svetske utakmice. Ako nema garancije da će se poštovati mere, po mom mišljenju, ne bi trebalo ikada više da bude publike na utakmicama”, kazao je prošle sedmice epidemiolog i član Kriznog štaba.

Međutim, baš ta izjava, kako piše beogradski list, pokrenula je gomilu komentara na društvenim mrežama, jer je za naš narod prosto nezamislivo da više nikada ne mogu da odu na sportske događaje.

Jedna čitateljka “Blica” iznela je u komentaru svoje, pomalo sarkastično, mišljenje na ovu temu i podelila iskustvo sa korona virusom.

“Mislim da ne treba da živimo, da budemo svi pod staklenim zvonom, zatvorimo se po kućama i vegetiramo. Daj bre čoveče… Ja sam se prva čuvala, nisam išla na stadione, u klubove, kafane, pa me je zarazio kolega sa posla. Tako da, mani nas zatvaranja, pustite ljude da žive normalno. A svako će za sebe da odluči da li će, i šta da posećuje”, napisala je u komentaru čitateljka koja se potpisala kao “Iznervirana žena”.

Sa druge strane jedan čitalac je podržao ovakvo razmišljanje dr Kona, i istakao da bi se “time osim korone rešio i problem huligana”, napisao je on.

“Dr. Kon je 100 odsto u pravu, druga je stvar što mi to teško prihvatamo”, još jedan je od komentara čitalaca koji se potpisao kao Vaske.

I na društvenim mrežama se vodi neiscrpna polemika kada je reč o ovoj temi. Dok jedni podržavaju doktora Kona i smatraju da je zabrana publike dobro rešenje, sa druge strane su ljubitelji sporta koji željno iščekuju povratak na tribine stadiona.

“Razumem situaciju i sve mere koje se preduzimaju povodom toga. Ovaj gospodin kao da ima problem sa fizičkom kulturom i sportom, stalno negativan stav”, jedan je od komentara na društvenoj mreži Fejsbuk.

Neki su se osvrnuli i na zabranu pevanja na časovima muzičkog, kao i na sportske igre na časovima fizičkog, te smatraju da bi, sarkastično rečeno, najbolje bilo zabraniti život.

(B92,Blic)

Check Also

Koju hranu jesti da biste izbegli debljanje

U proleće, Rusi se mogu osećati pod stresom jer je vreme da dođu u formu. …