Čeda Jovanović: Doktori su našli da sam iznutra potpuno istrulio

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je za Tv Prva da se nakon izlaska iz bolnice oseća “super”.

“Zahvalan sam svim onima koji su omogućili da budem otac svojoj deci, brat, suprug”, naveo je Jovanović.

“Uspostavite sa njima toliko blizak odnos. Kada sam izlazio, nisam čak ni fotografiju napravio, nisam nijedno ime zapamtio – oni su rekli da je tako najbolje”, naveo je lider LDP-a. Kako je naglasio „Oni su pobedili, ja sam ih samo pratio“.

Jovanović je naveo da mu je 12 dana u bolnici u januaru prošlo kao jedan minut.

On je rekao da je ono što mu se desilo u januaru posledica kovida 19 koji je preležao tokom leta.

“Uradili su mi rendgen pluća i bili su šokirani”, kaže Jovanović.

Četiri santimetra krvi jedno plućno krilo, drugo plućno krilo dva i po santimetra krvi, dijafragma potpuno atrofirala, pala na srce. Ceo abdomen puta pet – pet puta veći želudac, tanko, debelo crevo…Osećao sam stalni zamor, malaksalost, povremene bolove u donjem delu pluća. Ipostavilo se da se dijafragma upalila, atrofirala, pala na srce, upala je izazvala i torakalni deo kičme , upala levog i desnog plućnog krila, krvarenja, upalu plućne maramice… haos”, objasnio je Jovanović.

On je rekao da negativan test i izlazak iz bolnice ne znače da ne treba da se pazi, da je veoma važno da se sve postepeno radi i da nema fizičke aktivnosti.

(B92)

Check Also

Nemci besni, zbog debakla svetskih šampiona: Mega bruka!

Košarkaši Nemačke, aktuelni šampioni sveta, u nedelju uveče izgubili su, od Bugarske u Botevgradu. Bugari …