Vojska Srbije dobija novu opremu i tehniku

Ministarstvo odbrane Srbije i više domaćih fabrika potpisali su ugovor o nabavci opreme i naoružanja nove generacije domaće proizvodnje za potrebe Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Kako se navodi, ugovorena je proizvodnja i isporuka novih “Pasarsa”, digitalizovanog i modernizovanog “Ognja”, besposadne platforme “Mali Miloš”, novog oklopnog vozila BOV OT i balističkih uniformi za vojnike.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, ocenio je da je reč o dobroj saradnji Ministarstva odbrane i domaćih fabrika, kroz koju će u narednoj godini vojska biti dodatno opremljena.

„Zahvaljujući domaćoj pameti, našem Vojnotehničkom institutu i fabrikama „Prvoj petoletki“, „Jugoimport SDPR-u“, „Jumku“ i FAP-u, sa kojima su potpisani ugovori, sledi proizvodnja novih „Pasarsa“, digitalizovanog i modernizovanog „Ognja“, „Malog Miloša“ i novih balističkih uniformi za vojnike“, istakao je Stefanović, preneo je Tanjug.

On je naglasio da je među sredstvima čija su proizvodnja i isporuka ugovorene i novo oklopno vozilo BOV OT, koje će biti namenjeno zaštiti vojnika i kojima će se, u naredne dve godine, značajno podići efikasnost Vojske Srbije.

„Drago mi je da vidim da se radi danonoćno, da ljudi zaista ne odmaraju, već rade čak i u ovim složenim vremenima pandemije kovida i poštujući sve mere ostvaruju rezultate“, rekao je Stefanović.

On je izrazio očekivanje da će tokom naredne nedelje biti potpisani i ugovori za kupovinu novih „Lazara“ i „Miloša“.

„Nastavićemo da ulažemo i u opremanje vojske i u ljude i u njihovu zaštitu, jer je vojska najčvršći stub odbrane Srbije“, rekao je ministar Stefanović, saopštilo je Ministarstvo.

Check Also

Putin: Izdajnici Rusije će biti tretirani kao u ratnoj zoni!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da zemlja nema smrtnu kaznu ali da će se …