Nikada neću sprovoditi odluke Ustavnog suda BiH, ovo je gore od Turaka!

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da prvi mart nije praznik i da ga u Republici Srpskoj nikada neće slaviti.

– Nikada i da 66 puta Ustavni sud donese odluku, nećemo slaviti. Ovo je gore od Turaka i 500 godina. Ništa tu nije u interesu RS i evo ja prvi nikada neću sprovoditi odluke Ustavnog suda BiH – rekao je Dodik, piše Srpskainfo.

Istakao je da je BiH neprijateljska i nakaradna.

– Srpska je definisana 9. januara sa namerom da bude nezavisna. Autonomija je legitiman stav našeg naroda. Mi slavimo Dan Republike to je deveti januar i to ne možete da promenite – rekao je Dodik.

Povodom 29. Ustava RS Dodik je rekao da je Ustav Srpske nezakonito promenjen od strane visokog predstavnika, te da ga treba prilagoditi izvornom Dejtonu.

– Mi već imamo spreman nacrt Ustava, tražimo legitiman način kako da bude donesen – rekao je Dodik.

Kada je reč o novoj dozi vakcina koje stižu sutra iz Rusije u RS, Dodik je rekao da je već značajan broj ljudi u RS vakcinisan i da će proces vakcinacije biti nastavljen.

– 20.000 vakcina koje stižu su ozbiljan broj. Mi vakcinaciju nastavljamo. I dalje smo u kontaktu sa različitim proizvođačima – rekao je Dodik.

Check Also

Pravoslavlje u borbi za čast i nezavisnost otadžbine!

Poziv Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila da se proglasi božićno primirje u Ukrajini i …