Sukob Vučića i Nebojše Stefanovića ulazi u finale – OVO SE SPREMA

Već i vrapci na grani znaju da se obruč oko dr Nebojše Stefanovića sužava. Svedoci smo toga već više od godinu dana kada je Vučić kao braneći Stefanovića od skandala u koje je bio umešan njegov otac u stvari uništavao Stefanovića.

Tada su se naprednjaci međusobno u prolazu zezali i pozdravljali rečenicom: “samo da te Vučić ne štiti k’o Nešu!”

Sukob je počeo davno pre toga kada je Stefanović postavši ministar policije odbio da prepusti beogradski odbor Andreju Vučiću. Braća Vučić mu to nisu nikada oprostili i poslali su Dijanu Hrkalović u MUP da bude kalif umesto kalifa.

Zaposleni u policiji su se sprdali sa Stefanovićem koji se nije pitao skoro ni za šta. Dijana je vodila MUP, formirala svoje službe, bila u kontaktu sa jednim od dva kriminalna crnogorska klana. Shvativši šta se desava, Stefanović je otišao u Ameriku na sopstveni zahtev, odneo dokaze o umešanosti policije, ali i državnog vrha u obračun škaljara i kavčana.

Golim okom je bilo vidljivo da se država u tom ratu stavila na stranu jednog od dva klana. Iz Amerike je Stefanović doneo jasnu poruku da Vučićeva prava ministarka policije, Dijana Hrkalović, mora da ide. To se desilo već posle nekoliko dana.

Dugo je Stefanović bio pri stavu da mora da ostane ministar policije, to je saopštio i Vučiću koji se sa tim složio. Ali, u isto vreme, Vučić je dao nalog da za direktora policije treba da dođe neko ko će raditi svoj posao. A posao direktora je da komanduje policijom. Ministar sa tim nema ništa.

Shvativši da će dobiti novu Dijanu, Stefanović je odlučio da se pomeri iz policije u vojsku. U to vreme su počeli i tekstovi o Aleksandru Papiću, Stefanovićevom najbližem saradniku za koga se pričalo da je u stvari samo maska za sve poslove doktora Nebojše. Te priće je u iskazu policiji potvrdio i menadžer i vlasnik mnogih beogradskih ugostiteljskih objekata, popularni Aca Bosanac.

Znajući koliko se Vučić plaši medija, ekipa oko Stefanovića je pokrenula prvo portal, a zatim i novine “Objektiv” čiji je formalni vlasnik kompanija iz Trebinja. Uređivačka politika je bila takva da se što više umili šefu tako da je glavna meta odmah postao Dragan Đilas. “Objektiv” je lansirao niz laži o Đilasovom bratu, tenderu za most na Adi, Đilasovoj firmi registrovanojbu u Švajcarskoj…

Ali Stefanović i ekipa su potcenili Vučića misleći da će zbog takvih stvari on prihvatiti postojanje medija koji ne kontroliše. Da bi to jasno stavio Stefanoviću do znanja, uhapšen je do juče jedan od glavnih ljudi u policiji, načelnik UKP Ilija Milačić i to zbog odavanja službenih tajni “Objektivu”!

U zemlji u kojoj se emituju na televiziji snimci prisluškivanih razgovora kriminalaca, u kojoj se javlja unapred za svaku akciju policije, u kojoj izjave date u policiji svetlo dana ugledaju posle sat vremena, hapsi se bivši čelnik policije zbog odavanja informacija medijima?!

I smešno i žalosno.

Sve u svemu, izjave Ace Bosanca, hapšenje Milačića, pritisak na Papića, istraživanja o samom Nebojši Stefanoviću jasno pokazuje šta se sprema. Ono što nije jasno je šta u džepu ima Stefanović od dokaza protiv Vučića i ekipe. Kako stvari danas izgledaju ni to mu više ne može pomoći.

Ali i pored toga što sve tako izgleda, ipak sa raspletom treba sačekati…

(Direktno.rs)

Check Also

Pravoslavlje u borbi za čast i nezavisnost otadžbine!

Poziv Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila da se proglasi božićno primirje u Ukrajini i …