ZLOČIN PROTIV ČOVEČNOSTI: Izraelci zbog vakcina tužili Vladu na Međunarodnom sudu na osnovu Nirnberškog kodeksa

Grupa izraelskih protivnika vakcinacije (među kojima ima i lekara i pravnika) podnela je Međunarodnom krivičom sudu (MKS) tužbu protiv Vlade Izraela, tvrdeći da vakcinisanje i politiku ohrabrivanja vakcinisanja u toj zemlji smatraju “zločinom protiv čovečnosti” na osnovu Nirnberškog kodeksa.

“Namera nam je da vam detaljno predstavimo kako ove godine u Izraelu, Vlada sa svojim ministrima, članovima parlamenta, gradonačelnicima i drugim značajnim faktorima krši Nirnberški kodeks nesumnjivo, ekstremno, nezakonito u mnogim aspektima”, navela je grupa LJudi istine u tužbi.

Ona navodi da Izraelci nisu obavešteni da su deo onoga što je nazvala “medicinskim eksperimentom” i da je premijer Izraela Benjamin Netanjahu potpisao sporazum sa farmaceutskom kompanijom Fajzer da nabavi velike količine vakcine ako se Izraelci koriste za eksperiment.

U tužbi takođe piše da država nije predstavila alternative za lečenje od koronavirusa i da je sakrila informacije o vakcinama.

Direktor Fajzera Albert Burla je nedavno označio Izrael svetskom laboratorijom zbog stope vakcinacija koja obezbeđuje podatke o efektima po zdravlje i ekonomiju.

Članovi Helsinškog komiteta su izrazili zabrinutost da bi sporazum sa Fajzerom mogao da naruši pravo o privatnosti ako se informacije o efikasnosti vakcine dele sa kompanijom.

Izraelska grupa uz to navodi da su “mnogi umrli, oboleli i teško oštećeni vakcinom”, te da je Ministarstvo zdravlja otvoreno priznalo da je 41 odsto pripadnika policije, vojske, zaposlenih u obrazovnim i zdravstvenim ustanovama pretrpelo teške posledice.

U tužbi se takođe tvrdi da kompanije prete da će sprečiti nevakcinisane da dolaze na posao, dobiju određene usluge i ulaze na određena mesta što je protivno Nirnberškom kodeksu, te da je politika vakcinacija protivna i zakonima Izraela.

Zato je MKS u Hagu pozvan da zaustavi vakcinaciju u Izraelu i podsticanje Izraelaca da prime vakcinu.

Nirnebrški kodeks je objavljen 1947. u presudi američkog vojnog tribunala protiv nacističkih lekara i donosi smernice o medicinskim eksperimentima, uključujući saglasnost i potrebu da se izbegnu patnje i nepotreban rizik.

Iako kodeks nikada nije usvojen ni u jednoj zvaničnoj politici služio je kao osnova medicinske etike u mnogim zemljama.

Sud u Hagu je potvrdio da je tužba primljena i najavio da će je razmotriti.

Check Also

EVROLIGA: Crvena zvezda Beograd nam dostavila lažna dokumenta! – Da smo znali, ni Vildosa ne bi igrao!

Saga oko dolaska Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu, kao da nema kraja. Evroliga je izdala …