MILION SRBA VAKCINISANO a Kinezi priznali da vakcine nisu efikasne

Kineski centar za kontrolu bolesti (CDC) razmišlja o promeni načina primanja doza vakcina protiv korona virusa kako bi se povećala njihova efikasnost, piše Fajnenšel tajms.

To je prvi put da zvanična Kina, odnosno državni organ, javno saopšti da je zabrinuto jer kineske vakcine protiv korone nisu efikasne.

Šef ovog tela pod kontrolom kineske vlade, Gao Fu, rekao je da „razmatraju kako da reše problem zbog toga što je utvrđeno da efikasnost postojećih vakcina nije velika“, preneli su kineski mediji.

On je predložio čak i mešanje različitih vakcina (koje smo imali u Srbiji) kao i promenu načina primanja u pogledu broja (tri i više doza) i vremenskog razmaka između doza.

Za razliku od drugih proizvođača vakcina, kineski proizvođači nisu još objavili podatke iz treće faze ispitivanja (u Srbiji i još nekim zemljama), što je dovelo do kritika i sumnji da nešto kriju.

Svaka nova strategija imaće posledice u više od 20 zemalja kojima je Kina, uglavnom bilateralnim ugovorima, prodala vakcine, među tim zemljama je i Srbija. Kina je do sada isporučila čak 40 miliona doza drugim državama, a sada tvrde da nisu dovoljno efikasne.

Čile se suočava sa većim talasom zaraze novim sojevima vorusa odmah nakon uspešne vakcinacije stanovništva Sinovakom, koji su primili i građani Srbije.

Efikasnost jedne doze Sinovaka bila je samo tri odsto, a duple doze 56 procenata, piše Fajnenšel Tajms.

Kompanija Sinofarm zvanično tvrdi da njena vakcina ima 79 odsto efikasnosti, slično stopi koja je nedavno istraživanjima utvrđena za Astrazenekine vakcine. Podsećamo, bukvalno svi svetski proizvođači vakcina protiv korone su tvrdili (lagali narod) da su njihove vakcine efikasne od 95 do 99 odsto, a brojni lekari (plaćeni lobisti farmako mafije) su to potvrđivali i agresivno ubeđivali svoj narod da se obavezno vakciniše zastrašujući ga sigurnom smrću ako ne primi na brzinu „sklepano“ cepivo.

Stučnjaci u Hong Kongu su ocenili su da je efikasnost vakcine Sinovak 50,66 odsto i to među ljudima od 18 do 60 godina starosti, dok za starije nema takve efikasnosti.

Aleksandar Vučić nedavno je primio prvu dozu kineske vakcine.

(Srbin.info)

Check Also

Denver vs Lejkersi 10 : 0! – VIDEO

Centar Denvera Nikola Jokić izjavio je, posle pobede nad Lejkersima u drugom meču plej-ofa, da …