Fekalijama na crnogorske komite: Poraz ”boraca za crnogorsku stvar” ublažili vatrogasci, koji su ih ”umili” šmrkovima

Takozvane “crnogorske patriote”, koji su sami sebe prozvali ”komitama”, doživeli su juče u Bijelom Polju “kontraudarac”.

Građani naselja Rakonje, ogorčeni na ”komite”, zbog njihovog ponašanja, odlučili su da uzvrate udarac.

Građani naselja Rakonje častili su ih izmetom.

Poraz ”boraca za crnogorsku stvar” donekle su ublažili vatrogasci, koji su ih ”umili” šmrkovima.

A ceo događaj postao je viralan.

Ko su crnogorske komite, kojih se svi odriču

Patriotsko-komitski savez Crne Gore i navodna grupa građana “Crnogorsko proljeće” za danas su najavili nove antivladine proteste, kojima zahtevaju ostavku premijera Zdravka Krivokapića, zbog najavljenog usvajanja odluke o kriterijumima za sticanje državljanstva prijemom i izmene Zakona o prebivalištu.

Ko su zapravo crnogorske komite, čiji protesti su tokom poslednjih pet dana povećali napetost u ionako rovitoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, a kojih se svi odriču?

Najuticajnija opoziciona DPS Mila Ðukanovića tvrdi da ta partija ne organizuje proteste komita, već za to optužuju Krivokapića.

Patriotsko-komitski savez formiran je polovinom prošle godine, neposredno nakon što je na avgustovskim parlamentarnim izborima DPS Mila Ðukanovića izgubio vlast nakon 30 godina.

Na čelu komita je Tatjana Knežević Perišić, Nikšićanka, koja je diplomirala politikologiju u Beogradu i u crnogorskoj javnosti je poznata kao veliki borac za crnogorski identitet i protiv svega što je srpsko.

Po osnivanju su se predstavili kao “nova politička snaga Crne Gore”, koja će se zalagati za evropsku i građansku državu, ali i, kako su naveli, “za pravo crnogorskog naroda da u svojoj državi slobodno razvija svoj identitet, kulturu i veru”.

U tada usvojenoj Deklaraciju pozvali su sve patriote i sve crnogorske subjekte, na formiranje “crnogorskog bloka, kojim bi se odupreli namerama nove parlamentarne većine”.

Na jučerašnjim protestima komitama se pridružila i navodna grupa građana “Crnogorsko proljeće”.

“Crnogorsko proljeće” je grupa ljudi sa Fejsbuka koju predvodi Nikšićanin Žarko Dragićević.

Inače, Dragićević, književnik i publicista, nekada je bio član Glavnog odbora SDP-a, a u februaru 2008. godine osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 60 dana zbog krivičnog dela – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, kada je policajca udario nogom u glavu.

Zbog izbegavanja služenja zatvorske kazne, navodno zbog zdravstvenog stanja, sud je za njim raspisao poternicu.

(b92)

Check Also

Uz pomoć Indije, SAD mogu da dobiju podatke o ruskim lovcima!

Za učešće u zajedničkoj vežbi Veer Guardian u Japanu, indijsko vazduhoplovstvo je privuklo nekoliko lovaca …