Patrušev upozorio na ratne pripreme Ukrajine i SAD protiv Rusije

Uz podršku Sjedinjenih Država, ukrajinske trupe mogu da organizuju niz provokacija kako bi dobile izgovor za započinjanje vojne operacije za zauzimanje Krima.

Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev tokom sastanka o obezbeđivanju nacionalne bezbednosti poluostrva Krim, najavio je pretnju od strane ukrajinske i američke vojske.

Prema njegovom mišljenju, Kijev može, uz pomoć Sjedinjenih Država, počiniti niz provokacija, koje će se završiti smrću vojske i gubitkom posebne opreme.

„Na teritoriji poluostrva Krim ostaju preduslovi za pojavu pretnji po nacionalnu bezbednost, izazvane mogućom komplikacijom međunacionalne, međuverske situacije i verovatnoće terorističkih napada“, naglasio je sekretar Saveta bezbednosti.

Takvi incidenti mogu poslužiti kao izgovor za izbijanje neprijateljstava protiv stanovništva Krima.

Patrušev je alarmantne preduslove za to video u novoj vojnoj strategiji Kijeva, koja Moskvu otvoreno naziva svojim protivnikom.

Pored toga, ukrajinski političari sve češće izjavljuju svoju nameru da „Krim vrate“ silom.

Savet bezbednosti već je zabeležio sve veću aktivnost ukrajinskih specijalnih službi na državnoj granici i njihove pokušaje izvođenja diverzantskih i terorističkih akcija u regionu.

Borba.Info

Check Also

Kineski hakeri saznali nivo plata u britanskoj vojsci!

Kineski hakeri su hakovali veb stranicu Ministarstva odbrane Velike Britanije. Ovo je preneo Skaj njuz… …