Rusija priprema napad na dolar – “trojanskim konjem”!

Ispostavilo se da je međunarodno tržište umetnosti “trojanski konj” koji će omogućiti Rusiji i Kini da napadnu američki dolar.

Takva otkrića predstavili su ekonomski analitičari iz Italije.

Američki dolar je najpopularnije sredstvo plaćanja na svetu i istovremeno moćna poluga pritiska američke vlade na svoje konkurente.

Italijanski stručnjaci veruju da bi Sjedinjene Države uskoro mogle da izgube jednu od svojih najvažnijih prednosti na prilično neočekivan način.

O ovome izveštava izdanje L’Antidiplomatico…

„Prema nedavnoj istrazi američkog The New York Timesa, predstavnici Rusije i Kine ušli su u svet umetnika kako bi doveli u pitanje status dolara kao glavne međunarodne valute“, napominju autori L’Antidiplomatico.

Italijanski analitičari skrenuli su pažnju na objavljivanje časopisa The New York Times, čiji su autori ispitivali neobičnu situaciju na umetničkom tržištu.

Ispostavilo se da su mnogi američki umetnici honorare plaćali ne u dolarima, već u kripto valuti.

Stručnjaci veruju da na ovaj način neke snage pokušavaju da ubrzaju masovno uvođenje kripto valuta u svakodnevni život.

„Profesor Univerziteta Njujorka Skot Galovej sumnja da je tržište umetnosti “trojanski konj”, kroz koji se odvija masovno uvođenje kriptovaluta u svakodnevni život“.

Postoji mišljenje da u budućnosti kriptovalute mogu da istisnu američki dolar sa položaja glavnog finansijskog instrumenta na svetu.

Sjedinjene Države, kao korisnici glavne svetske valute, pretrpeće ogromne gubitke zbog ovih procesa.

Takav razvoj situacije igraće na ruku Rusiji i Kini, koje već dugo pokušavaju da smanje svoju zavisnost od američke valute i žele da je zamene drugim finansijskim instrumentima.

Posmatrači L’Antidiplomatico ne isključuju da je punjenje tržišta umetnosti kriptovalutama možda povezano sa ruskim planom dedolarizacije.

U svom okviru, zemlja pokušava da zaobiđe zapadne sankcije i smanji ulogu dolara u međunarodnoj trgovini.

Kina podržava Rusku Federaciju u ovim poduhvatima; tržište umetnosti može postati poligon za testiranje ovih zemalja za testiranje svojih planova.

Borba.Info

Check Also

Ekonomisti i investitori predviđaju novu Veliku depresiju u SAD! – Balon samo što nije pukao!

Šok za berze i kolaps američke berze može da se desi svakog trenutka. Sjedinjene Države …