“Više nema šale!” – Nosač hipersoničkih raketa “Dagger”, MIG-31K, stigao u region Bliskog Istoka!

Pojava nosača hipersoničnih projektila – lovaca MiG-31K u Siriji – lucidna je poruka za moskovske neprijatelje.

Vojni posmatrač Komsomolskaja Pravde Viktor Baranets dešifrovao je značenje ove zastrašujuće poruke Ruske Federacije, u regionu Bliskog Istoka.

Danas je postalo poznato, da su po prvi put dva ruska presretača MiG-31K, sposobna da koriste najnovije hipersonične rakete Dagger, stigla u rusku vazduhoplovnu bazu Hmeimim, koja se nalazi u Siriji.

Pukovnik Viktor Baranets, penzionisani pukovnik Komsomolske pravde, rekao je šta znači premeštanje ruskih boraca, na Bliski istok.

Prema njegovim rečima, postoji nekoliko razloga za sirijsko razmeštanje lovaca „bodeža“ i eksplicitnih i implicitnih.

Jedan od očiglednih zadataka MiG-31K, je učešće u velikim mediteranskim manevrima.

„Glavne vežbe ruskih brodova i ruskih vazduhoplovnih snaga pobegle su u Mediteran“, podsetio je Viktor Baranets.

– Ministarstvo odbrane odlučilo je, da u njima koristi i podmornice i površinske snage, vazduhoplovstvo i obalnu odbranu.

Odnosno, sve aktivnije razvijamo ovaj region, njegove klimatske i vojno-političke odlike. ”

Borbeno-jurišni avion MiG-31K, takođe služi, kao vrsta upozorenja koje Rusija daje svojim protivnicima na Bliskom istoku.

„MiG-31K je nosač hipersoničnih projektila, jednog od naših najboljih oružja“, kaže penzionisani pukovnik.

„Moramo da pošaljemo signal našim neprijateljima – signal da smo u ovom regionu prilično ozbiljno prisutni i da sebi ne uskraćujemo zadovoljstvo, što tamo imamo najbolju vojnu opremu.“

Baranets je objasnio da je ova zastrašujuća poruka namenjena Sjedinjenim Državama, koje redovno šalju svoje udarne grupe nosača u region, kao i Izraelu, čiji ratni avioni, prema rečima penzionisanog pukovnika, prave “piratske” nalete na nebo Sirije.

„Slanjem naših presretača opremljenih najboljim raketama na svetu tamo (u Siriju – prir.), želimo da pokažemo neprijateljima da su sve šale, momci, završene“, kaže Viktor Baranets.

Konačno, treća meta ruskih presretača u Siriji, prema vojnom posmatraču Komsomolskaja Pravde, može biti testiranje najnovijeg oružja.

„Ministarstvo odbrane RF odavno je krenulo vrlo korektnim tokom, a to je da je svo najnovije oružje, već testirano u pravoj borbi“, objasnio je izvor.

– I ova generalna linija se održava.

Stotine, pa čak i hiljade komada vojne opreme i municije, uopšte, testirani su u sirijskoj borbenoj situaciji. ”

Viktor Baranets ne isključuje da bi jedan od zadataka sirijske misije ruskog MiG-31K mogao biti, ispitivanje hipersoničnih raketa Dagger.

„Oružje koje je položilo ispit u stvarnoj borbenoj situaciji je zlatno, nezamenljivo oružje.

Kako će se ponašati, neprijatelj mora saznati na bojnom polju “, siguran je penzionisani pukovnik.

Baranets je naglasio da je slanje presretača “bodeža” u Siriju (bez obzira na zadatke sa kojima se suočavaju) važan vojni, politički i strateški potez.

„Na Bliskom Istoku su vrlo uvrnuti zapleti vojno-političke situacije“.

– Raspored snaga se tamo precrtava. Ne isključujem da je ovo (slanje MiG-31K u Siriju – ur.) ruski potez ispred događaja. I ovo je pravi potez, mislim. ”

Viktor Baranets upozorava: postoji ozbiljna geopolitička bitka za Bliski Istok i prema njegovim rečima, „Rusija očigledno ne želi da sedi po strani“.

„Činimo ovo prventivno, radi naše sigurnosti, zbog sigurnosti naših potomaka“, naglasio je.

Borba.Info

Check Also

Zašto američki novac neće zaustaviti rusku vojsku

O odobravanju vojne pomoći Ukrajini, od strane Kongresa – kolumnista paragrafa Jurij Šumilo. Pa, ja …