Uhapšene dve Hrvatice, koje su tražile mito na granici! – VIDEO

One su uveravale putnika da mu je jednostavnije platiti mito nego čekati satima dok one pišu kaznu zbog neprijavljene robe.

Dve žene zaposlene na graničnom prelazu Slavonski Šamac zatražile su mito od putnika, i tom prilikom tajno su snimljene.

Putnik im nudi švedske krune ali one kažu da ne znaju šta bi s tim novcem i daju mu upute kako može doći do najbližeg bankomata.

One su uveravale putnika da mu je jednostavnije platiti mito nego čekati satima dok one pišu kaznu zbog neprijavljene robe.

Navode mu da ga očekuje prekršajna prijava, velika novčana kazna, čekanje policije i sve to zajedno bi, kako su rekle, moglo potrajati i do četiri sata.

Putnik je njihovo traženje mita tajno snimio.

Na snimku se čuje kako im govori da nema puno novca kod sebe, nudi im švedske krune, a one mu odgovaraju da ne znaju šta bi s tim i daju mu upute kako može doći do najbližeg bankomata.

Muškarac koji je tajno simao razgovor uhvaćen je u pokušaju da iz BiH u Hrvatsku unese neprijavljenu robu, a na snimku se nabraja teglica meda, boca alkoholnog pića, tri flaše vina i petnaestak pašteta.

Jedna od carinica mu navodi kako bi kazna mogla biti veća i od 10.000 kuna, ako ne i veća, kad robu stave na vagu.

“Možda ćete stajati i četiri sata jer šefica već piše dva prekršaja”, upozorava ga carinica i savetuje putnika da pokuša izbeći probleme s policijom.

Uprava carina upoznata je sa snimkom i odmah po saznanju pokrenula je postupak unutaršeg nadzora i kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti slučaja.

Dnevnik

Check Also

Na današnji dan 2013. potpisan Briselski sporazum! Ivica Dačić: Priština nema nameru da formira ZSO

Navršilo se 11 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma. Tada je to bio istorijski sporazum koji …