Ruski padobranci zauzeli važno strateško mesto! – VIDEO

Ministarstvo odbrane prikazalo je borbu vazdušno-desantnih jedinica sa ukrajinskim militantima.

Ministarstvo odbrane prikazalo je borbu jedinica ruskih Vazdušno-desantnih snaga sa ukrajinskim trupama – padobranci su vatrom suzbili pokušaj militanata Ukrajine, da povrate svoje uporište.

Na snimku se vidi, kako padobranci iz ukrajinskog rova, koji su zauzeli pucaju na ukrajinske trupe, koje se povlače u šumske plantaže iz malokalibarskog oružja, uključujući snajperske puške i mitraljeze i bacače granata.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako je navedeno u odeljenju, tokom ofanzive ruski padobranci su uz podršku artiljerije suzbili otpor čete uporišta ukrajinskih trupa, koje se nalazilo na povoljnoj visini i primoralo ukrajinske militante da napuste svoje položaje.

Došavši k sebi, jedinica ukrajinskih trupa, uz podršku oklopnih vozila, pokušala je da izvrši kontranapad i povrati uporište.

„Ruski padobranci su blagovremeno otkrili namere neprijatelja da izvrši kontranapad, otvorili vatru iz protivtenkovskog oružja, ručnih bacača granata i malokalibarskog oružja.

Kao rezultat vatre ruskih padobranaca, osujećen je kontranapad Oružanih snaga Ukrajine.

U borbi, padobranci su uništili dva oklopna transportera i oko 20 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Rusija je 24. februara pokrenula vojnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi, koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Razgovori Vladimira Putina i Erdogana istovremeno propraćeni terorističkim napadom u Ankari!

Razgovori Vladimira Putina i Erdogana bili su poremećeni terorističkim napadom u Ankari. Predsednik Turske postao …