Ruski padobranci zauzeli važno strateško mesto! – VIDEO

Ministarstvo odbrane prikazalo je borbu vazdušno-desantnih jedinica sa ukrajinskim militantima.

Ministarstvo odbrane prikazalo je borbu jedinica ruskih Vazdušno-desantnih snaga sa ukrajinskim trupama – padobranci su vatrom suzbili pokušaj militanata Ukrajine, da povrate svoje uporište.

Na snimku se vidi, kako padobranci iz ukrajinskog rova, koji su zauzeli pucaju na ukrajinske trupe, koje se povlače u šumske plantaže iz malokalibarskog oružja, uključujući snajperske puške i mitraljeze i bacače granata.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako je navedeno u odeljenju, tokom ofanzive ruski padobranci su uz podršku artiljerije suzbili otpor čete uporišta ukrajinskih trupa, koje se nalazilo na povoljnoj visini i primoralo ukrajinske militante da napuste svoje položaje.

Došavši k sebi, jedinica ukrajinskih trupa, uz podršku oklopnih vozila, pokušala je da izvrši kontranapad i povrati uporište.

„Ruski padobranci su blagovremeno otkrili namere neprijatelja da izvrši kontranapad, otvorili vatru iz protivtenkovskog oružja, ručnih bacača granata i malokalibarskog oružja.

Kao rezultat vatre ruskih padobranaca, osujećen je kontranapad Oružanih snaga Ukrajine.

U borbi, padobranci su uništili dva oklopna transportera i oko 20 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Rusija je 24. februara pokrenula vojnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi, koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …