Federer pred istorijsko finale na Vimbldonu, iz publike, “servirao” provokaciju za Noleta…

Brojke neće moći da pokažu da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to iko ikada činio.

Novak Đoković nailazi na provokacije na praktično svakom koraku, a poslednja u nizu stigla je od jednog od najvećih rivala, Rodžera Federera.

Federer je takmičenje okončao u četvtfinalu porazom od Hurberta Hurkača, a kako je više nego jasno da se bliži kraj njegove više nego uspešne karijere, Švajcarac je iskoristio višak slobodnog vremena kako bi uputio nedvosmislenu poruku na to što je Novak Đoković došao na samo korak od izjednačavanja po broju osvojenih titula na grend slem turnirima sa Federerom i Špancem Rafaelom Nadalom.

On je u jednoj reklami koju je snimio za svetski poznati brend izneo uverenje da „nije važan broj titula već koliko lepo igraš“:

„Na koji način merimo veličinu? Brojem titula? Brojem osvojenih grend slemova? Možda, Ali ne samo njima.

Neke stvari brojevi ne mogu da predoče.

Brojke neće moći da pokažu da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to iko ikada činio.

Brojke neće pokazati da je on najpoštovaniji sportista na svetu zbog svoje elegancije na terenu ali i van njega.

Istina je da, šta god večna lista da pokaže, njegova legendarnost može samo da raste.

Jer, vremenom će zaostavština Rodžera Federera biti veća od bilo kog broja“, stoji u tekstu koji prati spornu reklamu.

Interesantno je da je Federer, dok je bio po brojevima ispred Đokovića, gotovo u svakoj mogućoj prilici isticao da su upravo titule i slične stvari ono što ga je činilo drugačijim od ostalih, dok priče o lepoti nije bilo ni u tragovima.

Sa druge strane, ukoliko se njegovo nasleđe ne meri samo igrom na terenu i brojem titula, veliko je pitanje šta je tačno to što će Švajcarac ostaviti iza sebe, jer njegov uticaj teško da može da se uporedi sa Đokovićevim, pogotovo ako se u ozbir uzmu dešavanja oko Đokovićeve Asocijacije profesionalnih tenisera i sukoba sa ATP u cilju poboljšanja uslova za sve koji pokušavaju da žive od „belog sporta“.

Podsećamo, Đoković je u karijeri osvojio 19 titula na grend slem turnirima, jednu manje od Nadala i Federera, a šansu da ih prestigne imaće u nedelju od 15 časova, kada će rival u finalu Vimbldona biti Italijan Mateo Beretini.

Nova s

Check Also

Najstarije poznato groblje na svetu, nisu izgradili ljudi!

Paleontolog Li Berger otkrio je neobičnu sahranu u Južnoj Africi. Tamo pronađeni ostaci pripadaju dalekom …