Analitičar Protopopov: Cilj je da Rusija bude uvučena u medijski vrtlog Zapada, ako joj se desi, da bude “isprovocirana”…

Severnoatlantska alijansa ne namerava da napusti Crno more i planira da ojača svoje prisustvo u regionu.

O ovome je govorio vojni analitičar Nikolaj Protopopov.

Zapad je odbio da se izvini za incident sa britanskim razaračem HMS Defender, koji je prekršio granice Ruske Federacije u crnomorskom regionu ali NATO ne žuri sa povlačenjem svojih snaga sa Crnog mora.

Savez priprema nove provokacije protiv Rusije, rekao je vojni posmatrač RIA Novosti Nikolaj Protopopov.

Nije tajna da je antiruska provokacija uz učešće HMS Defendera bila demonstracija stava Zapada u pogledu teritorijalne pripadnosti Krima.

To je potvrdio i predstavnik generalnog sekretara NATO-a za Južni Kavkaz i Centralnu Aziju, James Appathurai.

U Britaniji veruju da navodno imaju „puno pravo“ da prođu kroz „teritorijalne vode Ukrajine“ u blizini Krima, pa bi u bliskoj budućnosti trebalo očekivati nove provokacije, siguran je autor publikacije.

Održavanje tenzija u Crnom moru za NATO je prioritet, primećuje Protopopov, ali ruska mornarica je i dalje dominantna sila u regionu i ima čime da odgovori Zapadu.

Ranije je Kina optužila Sjedinjene Države za kršenje pomorskih granica.

Kinesko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je američki razarač Benfold ušao u vode Paracelskih ostrva, prenosi Cargrad.

Borba.Info

Check Also

Bivši američki obaveštajac: Rusija bi mogla da upotrebi nuklearno oružje kao odgovor na napade OSU, na rusku teritoriju!

Sjedinjene Države su, posle niza zapadnih saveznika Kijeva, ipak dale dozvolu Oružanim snagama Ukrajine da …