Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić briljira: Treća doza ne jača kolektivni imunitet, svi da prime vakcinu!

Kisić Tepavčević je naglasila da već dugo živimo sa korona virusom i da „nema tu šta mnogo novog da se kaže“ jer su načini prevencije odavno poznati.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da treća doza vakcine neće ojačati kolektivni imunitet već samo one koji su vakcinisali i njihove najbliže i da jedino “ako se svi vakcinišemo možemo da pobedimo virus”.

Ona je na konferenciji za novinare održanoj povodom polaska karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija“ sa Trga republike, rekla Krizni štab održava redovne konsultacije i da u svakom momentu sagledava sve moguće opcije i precizirala da će sednica Kriznog štaba biti održana tokom sledeće nedelje.

Kisić Tepavčević je naglasila da već dugo živimo sa korona virusom i da „nema tu šta mnogo novog da se kaže“ jer su načini prevencije odavno poznati.

Ona je rekla da je suština „što imamo vakcinu“ i da bi oni koji se do sada nisu vakcinisali trebalo to da učine ako ih Krizni štab to zamoli, i da bi trebalo primiti i treću dozu vakcine, „da ojačamo naš imunitet i snage i budemo moćniji od virusa“.

Kisić Tepavčević je povodom polaska karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija“ sa Trga republike rekla da će u okviru pilot-projekta oprema biti donirana u 13 gerontoloških centara, u tri centra za smeštaj odraslih i starih i u četiri domska smeštaja pri centrima za socijalni rad.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da „Digitalna ekspedicija“ u sebi sublimira ono što je neophodno da Vlada interresorno radi, da edukuje „sve svoje građane, i najstarije i najmlađe“, ne zaboravljajući ni edukaciju u vezi sa e-upravom i značaju elektronskih servisa.

Ona je podsetila da je pandemija pokazala koliki je značaj upotrebe elektronskih servisa i na koje načine savremene tehnologije olakšavaju život.

FoNet

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …