Bajden upropastio Ameriku! – Podnet zahtev za impičment!

„Za samo sedam meseci, Džo Bajden je doveo do toga da Amerika izgubi poštovanje celog sveta.”

Republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin podnela je američkom Kongresu tri rezolucije za impičment predsednika SAD Džoa Bajdena, između ostalog i zbog situacije u Avganistanu.

Tejlor Grin obrazložila je kako je podnela rezolucije za opoziv američkog predsednika, zbog „zanemarivanja dužnosti u Avganistanu“, „kršenja imigracionih zakona i izazivanja bezbednosne krize na južnoj granici“ i „uzurpiranja nadležnosti Kongresa ignorisanjem odluka Vrhovnog suda“.

Kongresmenka u rezolucijama optužuje Bajdena da je „zanemario dužnost“, jer nije uspeo da „obezbedi izvlačenje na hiljade američkih civila i avganistanskih saveznika“ kada su talibani (organizacija zabranjena u Rusiji) preuzeli vlast u Avganistanu, te da je „naoružao neprijatelje“ ostavljajući američku vojnu opremu u Avganistanu, prenosi „Foks njuz“.

„Za samo sedam meseci, Džo Bajden je doveo do toga da Amerika izgubi poštovanje celog sveta.

Dokazi su jasni i njegovi potezi su toliko nečuveni da mora biti opozvan“, saopštila je Grin.

Republikanci su pojačali kritike Bajdena posle uspeha talibana u Avganistanu.

Prethodno je republikanski senator Lindzi Grejem rekao da „predsednik zaslužuje da bude opozvan ukoliko bilo koji Amerikanac ili Avganistanac koji je pomagao američkim snagama bude ostavljen u Avganistanu posle povlačenja američke vojske“.

Rezolucija za impičment koju je podnela Mardžori Tejlor Grin teško da može da bude usvojena u Kongresu, navodi „Foks njuz“, dok iz Bele kuće nisu reagovali na njen predlog.

Sputnik

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …