EVO KAKO JE PODGORICA DOČEKALA SRPSKOG PATRIJARHA! – VIDEO

Okupljeni nose zvanične zastave Crne Gore, crkvene zastave, trobojke, zastave Srbije.

Građani iz svih krajeva Crne Gore okupili su se ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, povodom svečanog dočeka patrijarha srpskog Porfirija, a na kojem će se okupljenima obratiti i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Ustoličenje mitropolita Joanikija, koje će se održati se 5. septembra u 8 sati u Cetinjskom manastiru, prate visoke tenzije.

Patrijarh Porfirije je stigao ispred hrama nešto pre 18 časova, a na skupu su i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, ministri Milojko Spajić, Jakov Milatović, Mladen Bojanić, Ratko Mitrović, Aleksandar Stijović, te predstavnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević, Slaven Radunović, lider Prave Marko Milačić, pišu Vijesti.

Dočeku patrijarha Porfirija prisustvuju i predsednik opštine Budva Marko Carević, predsednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poslanici Demokrata Dragan Krapović, Momo Koprivica i Vladimir Martinović.

Okupljeni nose zvanične zastave Crne Gore, crkvene zastave, trobojke, zastave Srbije.

U Podgoricu je oko 13.30h doputovao patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, a njega je na podgoričkom aerodromu Joanikije.

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …