PONOVO SE SPREMA KRAĐA IZBORA U SRBIJI!

„Predlog koji smo dobili nije prihvatljiv za građane Srbije, jer u sebi ne sadrži jasne mehanizme koji bi omogućili poštovanje zakona, čije je sprovođenje neophodno da bismo imali slobodne izbore.”

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da Nacrt radnog dokumenta o međustranačkom dijalogu uz posredovanje Evropske unije za unapređenje izbornih uslova koji su dobili predstavnici opozicije nije prihvatljiv za građane Srbije.

„Predlog koji smo dobili nije prihvatljiv za građane Srbije, jer u sebi ne sadrži jasne mehanizme koji bi omogućili poštovanje zakona, čije je sprovođenje neophodno da bismo imali slobodne izbore.

Zato ga u ovakvom obliku Stranka slobode i pravde sasvim sigurno neće potpisati“, rekao je Đilas, a prenosi SSP.

Đilas dodaje da će o konkretnim primedbama na tekst SSP obavestiti evroposrednike i javnost posle razgovora sa partnerima sa kojima su radili na izradi zajedničke platforme za slobodne i poštene izbore.

Kako je N1 saznao, jednaka medijska zastupljenost, formiranje nadzornog tela za kontrolu rada javnih servisa i izrada pravilnika za izveštavanje tokom predizborne kampanje, neki su od predloga evropskih poslanika za unapređenje izbornih uslova.

U nacrtu dokumenta o izbornim uslovima koji su napisali predstavnici Evropskog parlamenta koji su posredovali u pregovorima vlasti i opozicije, a u koji je N1 imao uvid, stoji da se treba fokusirati na dve oblasti – ravnopravnu medijsku zastupljenost i integritet izbornog procesa.

N1

Check Also

Rusija ima odgovor na raspoređivanje nuklearnog oružja u Poljskoj!

Ministarstvo odbrane Rusije će preduzeti, sve neophodne mere da osigura bezbednost Rusije, u slučaju da …