Nemac Špan: Testiranje vakcinisanih je znak, da pandemija nikada neće prestati! – VIDEO

Špan je u emisiji govorio o pandemiji koronavirusa te je istaknuo kako je dobro da je Nemačka “uspela proći kroz pandemiju prema međunarodnim standardima”.

– Ako testiramo vakcinisane ljude na isti način kao i nevakcinisane, onda ova pandemija nikada neće prestati – rekao je nemački ministar zdravlja Jens Špan (Jens Spahn) i na društvenim mrežama izazvao brojne rasprave.

Ministar je to rekao u intervjuu za televiziju “Das Erste” u emisiji „Hart aber fair“.

Špan je u emisiji govorio o pandemiji koronavirusa te je istaknuo kako je dobro da je Nemačka “uspela proći kroz pandemiju prema međunarodnim standardima”.

– U ovoj najgoroj krizi zajedno smo postigli mnogo.

Ipak, može se učiniti bolje.

Stoga je sada važno izvući prave pouke iz pandemije.

Posebno mi je važno da smo bolje pripremljeni za buduće zdravstvene krize.

To takođe uključuje više evropske nezavisnosti, manje zavisnosti od Kine – rekao je Špan.

I ako Špan kasnije nije komentarisao svoju izjavu o testiranju vakcinisanih i nevakcinisanih osoba, kritičari njegove politike tvrde kako je tom svojom izjavom dao do znanja kako se pandemija službeno provlači samo testiranjem i bez stvarno preteće situacije.

– U funkcionalnim demokratijama s kritičnim medijskim okruženjem, Španova bi izjava dospela na naslovnice poput bombe, a ministrova ostavka verovatno bi bila samo pitanje vremena.

U „najboljoj Nemačkoj svih vremena”, kako predsednik Frank-Valter Stajnmajer naziva svoju zemlju u zastrašujućoj oholosti, neverovatna ministrova izjava jednostavno je prećutana – piše portal Reitschuster.de koji je objavio i video snimak s delom Španovog intervjua u emisiji „Hart aber fair“.

ekspres vesti

Check Also

Denver vs Lejkersi 10 : 0! – VIDEO

Centar Denvera Nikola Jokić izjavio je, posle pobede nad Lejkersima u drugom meču plej-ofa, da …