Evropa se ostrvila na “izdajnika” Kurca? – Optužen za korupciju – policija mu pretresa život…

Pretreseno je i sedište OVP, a prema pisanju lista “Prese” istražni organi izvršili su pretres i u sedištu kancelara.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc pod istragom je zbog sumnje u korupciju, saopštili su tužioci za borbu protiv korupcije danas posle pretresa kancelarija vladajuće Narodne partije Austrije (OVP) kancelara Sebastijana Kurca i nekoliko visokih funkcionera.

Tužilaštvo za borbu protiv korupcije stavilo je još devet osoba pod istragu, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Austrijski mediji objavili su da tužilaštvo sumnja da je ministarstvo finansija kupovalo reklame u jednom tabloidu u zamenu za izveštavanja i ulepšavanje istraživanja javnog mnjenja u korist kancelara Kurca i njegove partije, preneo je Tanjug.

Austrijske istražne vlasti pretresle su danas stanove više osoba koja imaju vezu sa vladajućom Narodnom partijom Austrije (OVP) kancelara Sebastijana Kurca.

Pretreseno je i sedište OVP, a prema pisanju lista “Prese” istražni organi izvršili su pretres i u sedištu kancelara.

OVP je već proteklih dana javno spekulisala da bi moglo doći do delovanja istražnih vlasti.

Pretresi, kako ističu mediji, imaju veze sa istražnim odborom parlamenta u vezi korupcionaške afere “Ibica” i istragom u vezi “Kazina Austrije”.

“Prese” tvrdi da se istraga vodi u vezi navodnih plaćanja za “ulepšavanje” istraživanja javnog mnjenja dvenom listu “Esterajh”.

Zamenica generalnog sekretara OVP Gabrijela Švarc, u saopštenju, ukazala je da je više nekretnina osoba bliskih narodnjacima pretreseno.

Izrazila je zaprepašćenje što je već pre više nedelja novinarima najavljena ovakva akcija.

Prema listu “Prese”, pored kabineta kancelara pretreseni su i stanovi njemu bliskih ljudi, među kojima je i stan portparol kancelara Geralda Flajšmana, preneo je Tanjug.

Prethodna vlada Sebastijana Kurca pala je 2019. godine upravo zbog afere „Ibica“, u kojoj su objavljeni video-snimci na kojima se vidi da Hajnc Kristijan Štrahe, koji je bio na čelu koalicionog partnera FPO, nudi jednoj ženi, koja se lažno predstavila kao rođaka ruskog oligarha, državne poslove za finansijsku pomoć svojoj stranci.

Sputnik

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …