Dok sam ja u predsedništvu, neće biti ni ruskih, ni NATO trupa u BiH!

“On upravlja Ustavnim sudom, sudovima, a sada je vrhunac da upravlja i NATO”

Milorad Dodik izjavio je danas da, dok god je deo Predsedništva, neće dati saglasnost, da bilo čije vojne trupe, ni NATO, ni ruske, dođu u BiH.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dodik je, reagujući na poziv lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića da NATO i Eufor pojačaju prisustvo u BiH, posebno na području Brčko distrikta, rekao da je Izetbegović “u svoju glavu svašta uvalio”.

“On upravlja Ustavnim sudom, sudovima, a sada je vrhunac da upravlja i NATO”, naveo je Dodik.

Ocenio je da je nakaradno razmišljanje da odnos između predstavnika konstitutivnih naroda treba da uređuju vojne snage, prenosi RTRS.

Dodik je ponovio da bilo čije trupe, pa ni 100.000 vojnika NATO, ne mogu da dođu u BiH bez saglasnosti nadležnih organa, a kako je naglasio, nadležni organ za to je Predsedništvo.

“Koliko znam, još sedim u Predsedništvu i nikada neću dati saglasnost da bilo čije trupe, ni NATO ni ruske, ovde dođu”, poručio je Dodik.

Dodik smatra da je BiH odavno propala zemlja, jer je, kako je naveo, razdeljena i to ni iz Evrope ni iz Amerike ne mogu da poprave.

Izetbegović je nakon sednice Glavnog odbora SDA pozvao NATO i EUFOR da u skladu sa mandatom pojačaju prisustvo u BiH, posebno u Brčko distriktu.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Prebacivanje uranijumskih granata OSU, može se smatrati upotrebom prljave atomske bombe!

SAD su svojevremeno naširoko koristile granate sa uranijumskim šipkama tokom vojnih operacija u Iraku i …