MARKO VIDOJKOVIĆ: Bože zdravlja, kulčinu u Beogradu na vodi, ćemo prvo da srušimo!

U međuvremenu je iz blata niklo još desetak solitera, a na udarnom mestu, izrastala je obećana nakaza, „Kula Beograd“.

Otkako su se pojavili prvi nacrti pakla na zemlji, zvanog „Beograd na vodi“, posebno me plašila „Kula Beograd“.

Nakaza od 40 spratova, „budući simbol glavnog grada“, jasan je odraz žudnje iskompleksiranog degenerika da ostavi svoj večni pečat, u gradu čiji je kompletan duh i izgled razvalio, pa izgradio novi i strašniji, kako bi ga prilagodio svojoj izopačenosti.

Sve sam bio u fazonu, neće valjda. Izgradili su tržni centar, zgradu sa svetlećim ustaškim znakom, dovoljno, brate. Onda još dva solitera.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prelazim preko gazele, gledam one cevke što izbacuju vodu iz temelja „Beograda u vodi“, u nadi da nikada neće prestati da je izbacuju, da će ludak koji je smislio taj užas u nekom trenutku reći: „Nema svrhe, odustajemo.“

Onda je krenula pandemija. Iz starog u novi deo grada nisam išao čitavu večnost i kada sam prvi put ponovo krenuo gazelom ka Bežanijskoj kosi, u proleće, 2021, priznao sam poraz.

U međuvremenu je iz blata niklo još desetak solitera, a na udarnom mestu, izrastala je obećana nakaza, „Kula Beograd“.

Cevi su i dalje izbacivale vodu, ali bilo mi je jasno – to je Beograd sada i od sada.

Gledao sam na internetu snimke kako se slične soliterčine ruše kao od šale i to mi je ulivalo nadu (i još uvek je uliva ali svakim danom sve manje) da ćemo jednog dana srušiti ceo Vučićev „UDBAI“. Retko ko u opoziciji deli moje vizije.

U fazonu su: „Kad su zgrade već tu, promenićemo im namenu“, a neki se pribojavaju i penala koje bi Srbija morala da plaća nepoznatom investitoru, prema ugovoru koji je za nas tajna, ali je verovatno predmet istrage FBI.

Na fejsbuk stranici „Kula Beograd“ pompezno se najavljuje svečano otvaranje ovog nakaradnog zdanja, 31. decembra, 2021.

Napisao sam komentar „Kulčina“, nadimak ovom užasu, koji sam prvi put čuo od „Pijaniste“ i koji je toliko dobar, da mu nikakva „Malograđanka“ ne može prismrdeti.

To je odista jedna ružna „Kulčina“, koju je lično Vučić uvalio Beograđanima.

Zamišljam ga kako pakosno trlja ruke, tražeći najružniju moguću zgradurinu u prospektu ružnih zgrada, koju će nam ostaviti, da zauvek pizdimo kad nam pogled padne na nju, a postavljena je tako da pogled nema na šta drugo da ti padne, osim ako nisi u Mirijevu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Bizarni ogromni izvitopereni krajputaš, na kom samo fali natpis: „Ovuda je prošao Vučić“.

Stajao je moj komentar danima, imao je 600 lajkova, sama objava imala ih je jedva 80 pozitivnih, a onda su me napokon blokirali.

Osmog decembra u Crnoj Gori uhapšen je Antonio Fakineti, direktor kompanije Pizzarotti, koja je gradila „Beograd na vodi“, uključujući i beogradski pakleni toranj.

Veliko pranje para, korupcija, organizovani kriminal.

Nema veze, radovi se privode kraju, ima „Kulčina“ svečano da zašljašti 31. decembra, makar to bilo poslednje što će Vučić otvoriti. A nama, Bože zdravlja, prvo što ćemo srušiti.

Danas.rs

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Svaka sledeća generacija gora od prethodne, kako to zaustaviti?

Zašto niko u Srbiji ne govori o tome da nam je svaka generacija dece gora …